Polna 33
Poznań

Dobry Posiłek

 

Celem programu ,, Dobry Posiłek w szpitalu"  jest poprawa jakości żywienia w naszym Szpitalu oraz zwiększenie dostępności porad żywieniowych dla pacjentów. 

Rok 2025

 

 

Poniedziałek 28.04

Śniadanie dieta łatwostrawna

 

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G

Chleb bal.–1 kromka/30g/(1)

Bułka pszenna-1szt./55g(1,7)

Masło – 15g (7)

Polędwica sopocka – 50g (1,6,9,10)

Dżem owocowy- 80g

Pomidor – 70g

Sałata

 

 

Obiad dieta podstawowa

Zupa pomidorowa z ryżem - 250ml (7,9) G

Filet z indyka gotowany-70g G

w sosie śmietanowym – 125ml (1,7) G

Kopytka - 250g (1,3) G

Sałatka z buraków i jabłka -150g G

Kompot z czarnej porzeczki - 200ml G

 

 

 

 

Piątek 25.04

Śniadanie dieta podstawowa

Kakao -250ml (7)G
Bułka wieloziarnista-1szt./70g (1,7,11)
Chleb razowy - 1 kr/32g (1)
Masło – 15g (7)
Pasta curry - 100g (3,7)P
Ogórek kiszony – 70g
Sałata

Obiad dieta ławtostrawna

Zupa jarzynowa-250ml(7,9)G
Dorsz gotowany - 100g (4) G
w sosie cytrynowym-125ml (1,7) G
Ziemniaki gotowane – 250g G 
Szpinak puree-150g (7)G
Kompot z czerwonej porzeczki – 200ml G

Czwartek 24.04

Śniadanie dieta łatwostrawna

Zacierka – 250ml (1,3,7)G
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Bułka pszenna-1szt/55g(1,7)
Masło – 15g (7)
Pieczeń rzymska z szynki - 90g (3) Piecz. 
Pomidor- 70g
Sałata

Obiad dieta podstawowa

Zupa pieczarkowa z makaronem-250ml (1,3,7,9)G
Kotlet schabowy panierowany – 100g(1,3) S
Ziemniaki gotowane–250gG
Kapusta czerwona gotowana – 150g G
Kompot z wieloowocowy – 200ml G

Środa 23.04

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G 
Chleb balt.–1 kromka/30g(1)
Bułka z dynią -1szt/50g(1,7)
Masło – 15g (7) 
Szynka gotowana - 35g (1,6,9,10) 
Pasta twarogowa z koperkiem- 100g (7)  
Pomidor – 70g, Sałata
Jabłko pieczone-1szt. Piecz

Obiad dieta podstawowa

Rosół z makaronem – 250g (1,3,9) G 
Kurczak gotowany – 180g G
w sosie potrawkowym – 125ml (1,3,7)G
Ryż paraboliczny –150g G
Marchewka z groszkiem - 150g (7) G
Kompot śliwkowy –200ml G

Wtorek 22.04

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb bal.–1 kromka /30g (1)
Bułka pszenna-1szt./55g(1,7)
Masło – 15g (7) 
Pasta z jajek z koperkiem i jogurtem – 100g (3,7)G
Pomidor-70g, 
Sałata 
Jabłko pieczone- 1szt. Piecz.

Obiad dieta podstawowa

Zupa ogórkowa-250g(7,9)G
Naleśniki z serkiem kokosowym - 2szt. /300g (1,3,7)S
Z sosem czekoladowym – 40g (7) G
Koktajl z owoców leśnych z maślanką - 250ml (7)
Kompot owocowy – 200ml G

Piątek 18.04

Śniadanie dieta łatwostrawana

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb bal.–1 kromka/30g (1)
Bułka z dynią-1szt./50g (1,7)
Masło– 15g (7) 
Pasta twarogowa z koperkiem – 150g (7)
Pomidor - 70g
Sałata
Jabłko pieczone – 1szt.

Obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Barszcz czysty - 250ml(9)
Jajka z pieca – 2szt. (3) P
Ziemniaki gotowane – 150g G  
Surówka z kiszonej kapusty – 150g
Kompot owocowy b/c-200mlG

Czwartek 17.04

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Owsianka na mleku-250g(7) G  z musem truskawkowym -70g  G
Bułka pszenna-1szt./55g(1,7)
Masło – 15g (7) 
Polędwica sopocka - 50g (1,6,9,10) 
Pomidor – 70g
Sałata 

Obiad dieta podstawowa

Krupnik jęczmienny – 250ml (1,9) G
Chili con carne -250g S 
Ryż brązowy - 150g  G
Kompot z czerwonej porzeczki – 200ml G

Środa 16.04

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb bal.–1 kromka/30g (1)
Bułka z dynią - 1szt. /50g (1)
Masło – 15g (7)
Jajko z pieca – 50g (3)P z
szynką konserwową - 35g (1,6,9,10) 
Sałatka z pomidora i sałaty lodowej- 90g
Jabłko pieczone – 1szt.Piecz.

Obiad dieta z podstawowa

Rosół z makaronem - 250ml (9)G
Udko pieczone  w sosie własnym – 1 porcja Piecz.
Ziemniaki pieczone z pietruszką – 150g Piecz.
Surówka koperkowa –150g (3,10)
Kompot z czerwonej porzeczki b/c - 200mlG 

 

Wtorek 15.04

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kakao - 250ml (7)G
Rogal - 1szt/100g (1,7)
Masło - 15g (7)
Ser grani - 1szt/200g (7) 
Miód - 1szt/25g
Sałata
Jabłko pieczone- 1szt. Piecz. 

Obiad dieta podstawowa

Krem z białych warzyw-250ml (7,9)G
Kluski kładzione z boczkiem -350g (1,3,6,7,8,9,10) G,S
Kapusta kiszona gotowana - 150g  G
Kompot wieloowocowy –200ml G

Poniedziałek 14.04

Śniadanie dieta podstawowa

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Bułka wieloziarnista 70g - (1,7,11)
Chleb razowy–1 kr/32g (1)
Masło  – 15g (7)
Polędwica sopocka – 50g (1,6,9,10)
Ser tylżycki wędzony-50g(7)
Pomidor- 70g
Sałata 

Obiad dieta łatwostrawna

Zupa ziemniaczana-250ml (9)G
Filet z kurczaka -70g G
w sosie cytrynowym -125ml (1,7) G
Ryż gotowany -150g G
Sałatka z buraków i jabłka- 150g G
Kompot z czerwonej porzeczki – 200ml G

 

Piątek 11.04

 

Śniadanie dieta podstawowa

Kakao – 250ml (1,7)G

Rogal –1szt /100g (1,7)

Masło – 15g (7)

Ser grani -1szt.(7)

Dżem owocowy - 80g

Sałata

 

 

Obiad dieta podstawowa

Barszcz ukraiński - 250ml (1,7,9)G

Dorsz smażony-150g(1,3,4)S

Ziemniaki puree - 250g (7) G

Surówka z kiszonej kapusty – 150g

Kompot z czarnej porzeczki –200ml G

 


 

 

Czwartek 10.04

Śniadanie dieta podstawowa

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb raz.–1 kromki /32g (1) 
Bułka pszenna -1szt/55g(1,7)
Masło – 15g (7) 
Kiełbasa krakowska – 50g (1,6,9,10)
Ser topiony trójkąt-1szt/18g (7)
Pomidor – 70g 
Sałata 

Obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajlanych węglowodanów

Zupa pomidorowa-250ml(9)G
Pulpety pieczony-90g (1,3) Piecz.
Ziemniaki pieczone z pietruszką - 150g Piecz.
Surówka z kapusty pekińskiej – 150g 
Kompot owocowy b/c-200mlG

Środa 09.04

Śniadanie dieta podstawowa

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Owsianka na mleku - 250g (7)G z musem z owoców leśnych - 70g  G
Bułka wieloziarnista – 1 szt. /70g/ (1,7,11) 
Masło – 15g (7)
Szynka gotowana - 50g (1,6,9,10)
Sałatka z ogórka zielonego i szczypiorku - 70g, 
Sałata

Obiad dieta podstawowa

Krupnik - 250ml(1,9) G
Pieczeń z karkówki-70gPiecz.
w sosie pieczeniowym (1,7)G
Ziemniaki gotowane – 250g G
Sałatka z buraków i jabłka - 150g  G
Kompot z czerwonej porzeczki-200ml G

Wtorek 08.04

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb balt.–1 kromka/30g(1)
Bułka pszenna-1szt./55g(1,7)
Masło –15g (7)
Jajko gotowane - 1szt. (3) G
Szynka z indyka - 50g
(1,6,7,9,10)
Pomidor –70g,Sałata
Jabłko pieczone –1szt.

Obiad dieta podstawowa

Krem dyniowy z papryką i pestkami dyni - 250ml (7,9)G
Placki ziemniaczane - 3szt./300g (1,3) S
z sosem myśliwskim – 250ml (1,8,9,10) G
Kompot owocowy – 200ml G

Poniedziałek 07.04

Śniadanie dieta łatowostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G Chleb bal.–1 kromki/30g/(1)
Bułka mleczna-1szt/50g (1,3,7)
Masło –15g (7)
Ser homogenizowany -1szt./100g (7)
Powidła –80g
Pomidor –70g,Sałata
Jabłko pieczone- 1szt. Piecz.

Obiad dieta podstawowa

Krem z cukinii z grzankami –250ml (1,7,9) G
Schab nadziewany szpinakiem-1pl./100g (3) Piecz.
w sosie pieczeniowym-125ml (1) G
Kasza pęczak- 150g (1) P
Surówka z czerwonej kapusty -150g


Kompot z rabarbaru –200ml G

Piątek 04.04

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb bal.–1 kromka/30g(1)
Bułka z dynią–1szt./50g (1,7) 
Masło –15g (7)
Pasta z jajek z koperkiem i jogurtem - 100g (3,7) G
Pomidor –70g
Jabłko pieczone - 1szt.
Sałata

Obiad dieta wegetariańska

Zupa pomidorowa z ryżem –250g (7,9)  G
Gzik z koperkiem- 250g (7)
Ziemniaki gotowane –250g  G
Kompot wiśniowy –200ml G

Czwartek 03.04

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Owsianka na mleku-250g(7)G z musem jabłkowym  –70g G
Bułka pszenna–1szt./55g (1,7)
Masło –15g (7)
Ser twarogowy kostka-50g (7)
Polędwica sopocka –35g 
(1,6,9,10)
Pomidor –70g
Sałata 

Obiad dieta podstawowa

Zupa ziemniaczana –250ml (1,6,9,10) G
Gołąbki mięsne z ryżem w kapuście - 250g Piecz.
w sosie pomidorowym -125ml (1,7) G
Ziemniaki gotowane –150g G
Kompot owocowy –200ml G

Środa 02.04

Śniadanie dieta podstawowa

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb razowy-1 kr/32g(1) 
Bułka z dynią–1szt./50g(1,7)
Masło –15g (7)
Szynka staropolska - 50g (1,9,10) 
Ser twarogowy wędzony-50g (7) 
Ogórek kiszony –70g 
Sałata 
Jabłko –1szt

Obiad dieta łatwostrawna

Rosolnik - 250ml (1,9)G
Schab gotowany- 70gG
w sosie śmietanowym -125ml (1,7)G
Ziemniaki gotowane –250gG
Sałatka z buraków i jabłka –150gG
Kompot z owoców leśnych –200mlG

Wtorek 01.04

Śniadanie dieta wegetariańska

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb razowy–1 kr/32g (1)
Bułka grahamka-1szt./50g(1) 
Masło –15g (7) 
Pasta twarogowa z rzodkiewką  –150g (7)
Sałata 
Mandarynka- 1szt. 

Obiad dieta podstawowa

Barszcz ukraiński–250ml (9)G
Racuchy drożdżowe -3szt/250g (1,3) S z musem z czarnej porzeczki G
Kompot śliwkowy –200ml  G

Poniedziałek 31.03

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb bal.–1 kromka/30g (1)
Bułka pszenna-1szt./55g(1,7) 
Masło –15g (7)
Pasta z jajek z koperkiem i jogurtem - 100g (3,7)G
Pomidor –70g
Sałata

Obiad dieta podstawowa

Żurek z ziemniakami - 250ml (1,6,9,10) G
Kotlet drobiowy panierowany- 100g (1,3) S
Ziemniaki puree - 250g G
Surówka z białej kapusty -150g 
Kompot owocowy –200ml G

Piątek 28.03

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Bułka wieloziarnista-1szt. /70g (1,7,11)
Masło –15g (7) 
Muffinka marchewkowa - 1szt/100g (1,3,7)
Kiełbasa żywiecka –50g (1,6,9,10)
Pomidor –70g
Sałata

Obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Barszcz czysty-250ml (9)G
Jajko z pieca –2 szt.(3)P
Ziemniaki gotowane -150g  G
Surówka z kapusty pekińskiej- 150g 
Kompot z czerwonej porzeczki b/c –200ml  G
 

Czwartek 27.03

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Owsianka na mleku-250g(7)G z musem jabłkowym –70g  G
Bułka pszenna-1szt/55g (1,7)
Masło –15g (7)
Szynka gotowana - 50g (1,6,9,10)
Pomidor –70g 
Sałata

Środa 26.03

Śniadanie dieta podstawowa

Chleb razowy–1 kr/32g(1) 
Bułka grahamka-1szt/50g(1)
Masło –15g (7)
Ser topiony trójkąty-1szt/18g (7)
Kiełbasa krakowska - 50g (1,6,9,10)
Ogórek kiszony - 70g, 
Sałata
Mandarynka –1szt.

Obiad dieta bezmleczna

Rosół z makaronem -250ml (1,3,9) G
Udko z kurczaka pieczone - 1szt. w sosie własnym Piecz.
Ziemniaki gotowane –250g G
Surówka z czerwonej kapusty –150g
Kompot z czerwonej porzeczki –200ml  G

Wtorek 25.03

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Kaszka manna - 200g (1,7)G z sosem z czarnej porzeczki - 70g G
Bułka z dynią-1 szt./50g(1,7)
Masło –15g (7) 
Polędwica sopocka - 50g (1,6,9,10) 
Pomidor - 70g,Sałata
 

Obiad dieta podstawowa

Krem brokułowy-250ml (7)G
Kotlet z soczewicy -100g/1szt. (1,3) S
Ziemniaki gotowane - 250g G
Surówka z selera i brzoskwini ze śmietaną - 150g (7)
Kompot owocowy - 200ml G

Poniedziałek 24.03

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb bal.–1 kromka/30g/(1)  
Bułka pszenna-1szt./55g(1,7)
Masło –15g (7) 
Polędwica sopocka  –50g (1,6,9,10) 
Dżem owocowy- 80g
Pomidor –70g
Sałata

Obiad dieta podstawowa

Zupa pomidorowa z ryżem  - 250ml (7,9) P
Pieczeń z indyka - 70g Piecz.
w sosie pieczeniowym –125ml (1,7)  Piecz.
Kopytka - 250g (1,3) G 
Sałatka z buraków i jabłka -150g  G
Kompot śliwkowy-200ml  G

Piątek 21.03

Śniadanie dieta podstwowa

Kakao -250ml (7)G
Bułka wieloziarnista-1szt./70g (1,7,11)
Chleb razowy - 1 kr/32g (1)
Masło –15g (7)
Pasta curry - 100g (3,7)P
Ogórek kiszony –70g
Sałata 

Dieta łatwostrawna

Zupa jarzynowa-250ml(7,9)G
Dorsz gotowany - 100g (4) G
w sosie cytrynowym-125ml (1,7) G
Ziemniaki gotowane –250g G 
Szpinak puree-150g (7)G
Kompot z czerwonej porzeczki –200ml G

Czwartek 20.03

Śniadanie dieta podstawowa

Zacierka –250ml (1,3,7)G
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Bułka grahamka –1szt/50g(1)
Masło –15g (7)
Pasztet zapiekany -100g (3,9) Piecz.
Sałatka z ogórka i rzodkiewki - 150g
Sałata

Obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Zupa koperkowa-250ml(9) G
Schab gotowany –70g G
Kasza gryczana z warzywami –150g G
Surówka z czerwonej kapusty –150g
Kompot z wieloowocowy b/c –200ml G

Środa 19.03

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G 
Chleb balt.–1 kromka/30g(1)
Bułka z dynią -1szt/50g(1,7)
Masło –15g (7) 
Szynka gotowana - 35g (1,6,9,10) 
Pasta twarogowa z koperkiem- 100g (7)  
Pomidor –70g,Sałata
Jabłko pieczone-1szt. Piecz

Obiad dieta podstawowa

Rosół z makaronem –250g (1,3,9) G 
Kurczak gotowany –180g G
w sosie potrawkowym –125ml (1,3,7)G
Ryż paraboliczny –150g G
Marchewka z groszkiem - 150g (7) G
Kompot śliwkowy –200ml G

Wtorek 18.03

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb bal.–1 kromka /30g (1)
Bułka pszenna-1szt./55g(1,7)
Masło –15g (7) 
Pasta z jajek z koperkiem i jogurtem –100g (3,7)G
Pomidor-70g, 
Sałata 
Jabłko pieczone- 1szt. Piecz.

Obiad dieta podstawowa

Zupa ogórkowa-250g(7,9)G
Naleśniki z serkiem kokosowym - 2szt. /300g (1,3,7)S
Z sosem czekoladowym –40g (7) G
Koktajl z owoców leśnych z maślanką - 250ml (7)
Kompot owocowy –200ml G

Poniedziałek 17.03

Śniadanie dieta podstawowa

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Czekoladowy budyń jaglany - 250g (7)G z sosem wiśniowym –70g G
Bułka grahamka- 1szt/50g(1)
Masło –15g (7)
Szynka drobiowa –50g (1,6,9,10)
Pomidor –70g
Sałata

Obiad dieta bezglutenowa

Zupa ziemniaczana - 250ml (9)
Gyros drobiowy - 100g (10)S
Sos jogurtowo-koperkowy - 70ml (3,7,10)
Ryż curry z warzywami-150gD
Surówka coleslaw-150g (3,10)
Kompot z czarnej porzeczki -200ml 

Piątek 14.03

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb bal.–1 kromka/30g (1)
Bułka z dynią-1szt./50g (1,7)
Masło–15g (7) 
Pasta twarogowa z koperkiem –150g (7)
Pomidor - 70g
Sałata
Jabłko pieczone –1szt.

Obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Barszcz czysty - 250ml(9)
Jajka z pieca –2szt. (3) P
Ziemniaki gotowane –150g G  
Surówka z kiszonej kapusty –150g
Kompot owocowy b/c-200mlG 

Czwartek 13.03

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Owsianka na mleku-250g(7) G  z musem truskawkowym -70g  G
Bułka pszenna-1szt./55g(1,7)
Masło –15g (7) 
Polędwica sopocka - 50g (1,6,9,10) 
Pomidor –70g
Sałata 

 

Obiad dieta podstawowa

Krupnik jęczmienny –250ml (1,9) G
Chili con carne -250g S 
Ryż brązowy - 150g  G
Kompot z czerwonej porzeczki –200ml G

 

Środa 12.03

Śniadanie dieta wegetariańska

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb razowy –1 kr/32g (1) 
Bułka z dynią - 1szt. /50g (1)
Masło –15g (7)
Jajko z pieca –50g (3) P 
Pasta twarogowa z koperkiem -100g (7)
Sałatka z pomidora i sałaty lodowej- 90g
Mandarynka –1szt.

Obiad podstawa

Rosół z makaronem - 250ml (1,3,9)G
Udko pieczone  w sosie własnym –1 porcja Piecz.
Ziemniaki pieczone z pietruszką –250g Piecz.
Surówka koperkowa –150g (3,10)
Kompot z czerwonej porzeczki - 200mlG

Wtorek 11.03

Śniadanie dieta podstawowa

Kakao - 250ml (7)G
Rogal - 1szt/100g (1,7)
Masło - 15g (7)
Ser grani - 1szt/200g (7) 
Miód - 1szt/25g
Sałata
Jabłko pieczone- 1szt. Piecz. 

Obiad dieta wegetariańska

Krem z białych warzyw-250ml (7,9)G
Kluski kładzione z cebulką -350g (1,3) G,S
Kapusta kiszona gotowana - 150g  G
Kompot wieloowocowy –200ml G

Poniedziałek 10.03

Śniadanie dieta podstawowa

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Bułka wieloziarnista 70g - (1,7,11)
Chleb razowy–1 kr/32g (1)
Masło  –15g (7)
Polędwica sopocka –50g (1,6,9,10)
Ser tylżycki wędzony-50g(7)
Pomidor- 70g
Sałata

Obiad dieta podstawowa

Zupa ziemniaczana- 250ml (1,6,9,10)G
Filet z kurczaka na słodko z ananasem i papryką-150g  (7)D
Ryż gotowany -150g G
Kompot z czerwonej porzeczki –200ml G

Piątek 7.03

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Rogal –1szt /100g (1,7) 
Masło –15g (7)
Ser grani -1szt.(7)
Dżem owocowy - 80g
Sałata

Obiad dieta wegetariańska

Barszcz zabielany z makaronem - 250ml (1,3,7,9)G  
Seleryba-200g (1,3,9) S
Ziemniaki gotowane - 250g G  
Surówka z kiszonej kapusty –150g
Kompot z  czarnej  porzeczki –200ml G

CZWARTEK 06.03

Śniadanie dieta podstawowa

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb raz.–1 kromki /32g (1) 
Bułka pszenna -1szt/55g(1,7)
Masło –15g (7) 
Kiełbasa krakowska –50g (1,6,9,10)
Ser topiony trójkąt-1szt/18g (7)
Pomidor –70g 
Sałata

Obiad dieta wegetariańska

Zupa pomidorowa z makaronem-250ml(1,3,7,9)G
Kotlet z kalafiora - 1szt./100g (1,3) S
Ziemniaki pieczone z pietruszką - 150g Piecz.
Surówka z kapusty pekińskiej –150g 
Kompot owocowy –200ml  G

Środa 05.03

Śniadanie dieta podstawowa

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Owsianka na mleku - 250g (7)G z musem z owoców leśnych - 70g  G
Bułka wieloziarnista –1 szt. /70g/ (1,7,11) 
Masło –15g (7)
Szynka gotowana - 50g (1,6,9,10)
Sałatka z ogórka zielonego i szczypiorku - 70g,

Sałata

Obiad dieta łatwostrawna

Zupa selerowa z lanym ciastem - 250ml(1,3,7,9) G
Schab gotowany - 70g G
w sosie jarzynowym - 125ml (1,7) G
Ziemniaki gotowane –250g G
Sałatka z buraków i jabłka - 150g G
Kompot z czerwonej porzeczki-200ml G

Wtorek 04.03

Śniadanie dieta podstawowa

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb razowy-1 kr/32g (1) 
Bułka grahamka–1szt./50g(1) 
Masło –15g (7)
Jajko gotowane - 1szt. (3) G
Szynka z indyka - 50g
(1,6,7,9,10)
Papryka –70g 
Sałata
Gruszka –1szt.

Obiad dieta bezglutenowa

Krem dyniowo-ziemniaczany- 250ml (7,9) G 
Filet z kurczaka pieczony –70g Piecz
Ziemniaki gotowane - 250g G
Surówka z marchwi i jabłka –150g
Kompot owocowy –200ml G

Poniedziałek 03.03

Śniadanie dieta wegetariańska

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G Chleb bal.–1 kromki/30g/(1)
Bułka mleczna-1szt/50g (1,3,7)
Masło –15g (7)
Ser twarogowy kostka-80g (7)
Powidła –80g
Pomidor –70g,Sałata
Jabłko pieczone- 1szt. Piecz.

Obiad dieta podstawowa

Krem z cukinii z grzankami –250ml (1,7,9) G
Schab nadziewany szpinakiem-1pl./100g (3) Piecz.
w sosie pieczeniowym-125ml (1) G
Kasza pęczak- 150g (1) P
Surówka z czerwonej kapusty -150g
Kompot z rabarbaru –200ml G

Piątek 28.02

Śniadanie dieta wegetariańska

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb razowy-1 kr/32g(1) 
Bułka wieloziarnista–1szt./70g (1,7,11) 
Masło –15g (7)
Pasta z jajek ze szczypiorkiem i majonezem - 100g (3,10) 
Ogórek kiszony –70g
Jabłko - 1szt.
Sałat
a

Obiad dieta podstawowa

Zupa pomidorowa z ryżem –250g (7,9)  G
Gzik ze szczypiorkiem-250g (7)
Ziemniaki gotowane –250g G
Kompot wieloowocowy –200ml  G


 

Czwartek 27.02

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Owsianka na mleku-250g(7)G z musem jabłkowym  –70g G
Bułka pszenna–1szt./55g (1,7)
Masło –15g (7)
Ser twarogowy kostka-50g (7)
Polędwica sopocka –35g 
(1,6,9,10)
Pomidor –70g
Sałata 

Obiad dieta podstawowa

Zupa ziemniaczana –250ml (1,6,9,10) G
Gołąbki mięsne z ryżem w kapuście - 250g Piecz.
w sosie pomidorowym -125ml (1,7) G
Ziemniaki gotowane –150g G
Kompot owocowy –200ml G

 

Środa 26.02

Śniadanie dieta podstawowa

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb razowy-1 kr/32g(1) 
Bułka z dynią–1szt./50g(1,7)
Masło –15g (7)
Szynka staropolska - 50g (1,9,10) 
Ser twarogowy wędzony-50g (7) 
Ogórek kiszony –70g 
Sałata 
Jabłko –1szt.

Obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Bulion - 250ml (9) G
Schab gotowany- 70gG
Kasza gryczana –100gG
Sałatka z buraków i jabłka –150gG
Kompot  z owoców leśnych b/c –200ml G

Wtorek 25.02

Śniadanie dieta  podstawowa

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb razowy–1 kr/32g (1)
Bułka grahamka-1szt./50g(1) 
Masło –15g (7)
Pasta twarogowa z rzodkiewką  –150g (7)
Sałata 
Mandarynka- 1szt.  

Obiad dieta łatwostrawna

Barszcz zabielany z makaronem –250ml (1,3,7,9)G
Dorsz gotowany - 100g (4) G
 w sosie cytrynowym- 125ml (1,7) G
Ziemniaki gotowane –250g G
Brokuły gotowane - 150g G  
Kompot truskawkowy-200mlG

Poniedziałek 24.02

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb bal.–1 kromka/30g (1)
Bułka pszenna-1szt./55g(1,7) 
Masło –15g (7)
Pasta z jajek z koperkiem i jogurtem - 100g (3,7)G
Pomidor –70g
Sałata 

Obiad dieta podstawowa

Żurek z ziemniakami - 250ml (1,6,9,10) G
Kotlet drobiowy panierowany- 100g (1,3) S
Ziemniaki puree - 250g G
Surówka z białej kapusty -150g 
Kompot owocowy –200ml G

Piątek 21.02

Śniadanie dieta podstawowa

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Bułka wieloziarnista-1szt. /70g (1,7,11)
Masło –15g (7) 
Muffinka marchewkowa - 1szt/100g (1,3,7)
Kiełbasa żywiecka –50g (1,6,9,10)
Pomidor –70g
Sałata

Obiad dieta wegetariańska

Barszcz zabielany z makaronem-250ml(1,3,7,9)G  
Kotlet z jajka-1szt./100g (1,3)P 
Ziemniaki gotowane –250g G  
Surówka z kapusty pekińskiej- 150g 
Kompot z czerwonej porzeczki –200ml  G

Czwartek 20.02

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Owsianka na mleku-250g(7)G z musem jabłkowym –70g  G
Bułka pszenna-1szt/55g (1,7)
Masło –15g (7)
Szynka gotowana - 50g (1,6,9,10)
Pomidor –70g 
Sała
ta

Obiad dieta podstawowa

Zupa ogórkowa –250g (7,9)G  
Strogonow wieprzowy - 250g (1,7,10) D
Kluski kładzione -150g (1,3)G
Sałatka z buraków i jabłka -150g  G
Kompot z czarnej porzeczki –200ml  G

Środa 19.02

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G 
Chleb bal.–1 kromka/30g(1)
Bułka pszenna-1szt/55g (1,7)
Masło –15g (7)
Ser homogenizowany-100g(7)
Szynka drobiowa - 35g (1,6,9,10)
Pomidor –70g
Sałata 
Jabłko pieczone- 1szt. Piecz.

Obiad dieta podstawowa

Rosół z makaronem -250ml (1,3,9) G
Udko z kurczaka pieczone - 1szt. w sosie własnym Piecz.
Ziemniaki puree –250g (7) G
Surówka z czerwonej kapusty –150g
Kompot z czerwonej porzeczki –200ml  G

Wtorek 18.02

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Kaszka manna - 200g (1,7)G z sosem z czarnej porzeczki - 70g G
Bułka z dynią-1 szt./50g(1,7)
Masło –15g (7) 
Polędwica sopocka - 50g (1,6,9,10) 
Pomidor - 70g,Sałata

Obiad dieta podstawowa

Krem brokułowy-250ml (7)G
Kotlet z soczewicy -100g/1szt. (1,3) S
Ziemniaki gotowane - 250g G
Surówka z selera i brzoskwini ze śmietaną - 150g (7)
Kompot owocowy - 200ml G

Poniedziałek 17.02

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb bal.–1 kromka/30g/(1)  
Bułka pszenna-1szt./55g(1,7)
Masło –15g (7) 
Polędwica sopocka  –50g (1,6,9,10) 
Dżem owocowy- 80g
Pomidor –70g
Sałata

Obiad dieta podstawowa

Zupa pomidorowa z ryżem  - 250ml (7,9) P
Pieczeń z indyka - 70g Piecz.
w sosie pieczeniowym –125ml (1,7)  Piecz.
Kopytka - 250g (1,3) G 
Sałatka z buraków i jabłka -150g  G
Kompot śliwkowy-200ml  G

Piątek 14.02

Śniadanie dieta podstawowa

Kakao -250ml(7)G

Bułka wieloziarnista-1szt./70g(1,7,11)

Chleb razowy - 1 kr/32g(1)

Masło –15g(7)

Pasta curry - 100g(3,7)P

Ogórek kiszony –70g

Sałata

 

 

Obiad dieta podstawowa

Zupa jarzynowa z groszkiem –250ml(7,9) G

Dorsz smażony-150g(1,3,4)S

Ziemniaki gotowane -250gG

Surówka z kiszonej kapusty–150g

Kompot z czerwonej porzeczki –200mlG

 

 

Czwartek 13.02

Śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata
Chleb IG–4 kromki /80g (1)
Masło –15g (7) 
Pieczeń rzymska z szynki - 90g (3) Piecz. 
Ser twarogowy kostka –50g(7)
Sałatka z ogórka i rzodkiewki - 150g
Sałata

Obiad dieta podstawowa

Zupa pieczarkowa z makaronem-250ml (1,3,7,9)G
Kotlet schabowy panierowany –100g(1,3) S
Ziemniaki gotowane–250gG
Kapusta czerwona gotowana –150g G
Kompot z wieloowocowy –200ml G

Środa 12.02

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G 
Chleb balt.–1 kromka/30g(1)
Bułka z dynią -1szt/50g(1,7)
Masło –15g (7) 
Szynka gotowana - 35g (1,6,9,10) 
Pasta twarogowa z koperkiem- 100g (7)  
Pomidor –70g,Sałata
Jabłko pieczone-1szt. Piecz

Obiad dieta podstawowa

Rosół z makaronem –250g (1,3,9) G 
Kurczak gotowany –180g G
w sosie potrawkowym –125ml (1,3,7)G
Ryż paraboliczny –150g G
Marchewka z groszkiem - 150g (7) G
Kompot śliwkowy –200ml G

Wtorek 11.02

Śniadanie dieta podstawowa

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb bal.–1 kromka /30g (1)
Bułka pszenna-1szt./55g(1,7)
Masło –15g (7) 
Pasta z jajek z koperkiem i jogurtem –100g (3,7)G
Pomidor-70g, 
Sałata 
Jabłko pieczone- 1szt. Piecz.

Obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów


Zupa dyniowa –250g (7,9)G
Filet z kurczaka pieczony - 70g Piecz.
Ziemniaki pieczone z pietruszką - 150g Piecz.
Surówka z marchwi i jabłka- 150g
Kompot owocowy b/c-200ml G 

Poniedziałek 10.02

Śniadanie dieta podstawowa

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Czekoladowy budyń jaglany - 250g (7)G z sosem wiśniowym –70g G
Bułka grahamka- 1szt/50g(1)
Masło –15g (7)
Szynka drobiowa –50g (1,6,9,10)
Pomidor –70g
Sałata

Obiad dieta bezglutenowa

Zupa ziemniaczana - 250ml (9)
Gyros drobiowy - 100g (10)S
Sos jogurtowo-koperkowy - 70ml (3,7,10)
Ryż curry z warzywami-150gD
Surówka coleslaw-150g (3,10)
Kompot z czarnej porzeczki -200ml 

Piątek 07.02

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb bal.–1 kromka/30g (1)
Bułka z dynią-1szt./50g (1,7)
Masło–15g (7) 
Pasta twarogowa z koperkiem –150g (7)
Pomidor - 70g
Sałata
Jabłko pieczone –1szt
.

Obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Barszcz czysty - 250ml(9)
Jajka z pieca –2szt. (3) P
Ziemniaki gotowane –150g G  
Surówka z kiszonej kapusty –150g
Kompot owocowy b/c-200mlG  

Czwartek 06.02

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Owsianka na mleku-250g(7) G  z musem truskawkowym -70g  G
Bułka pszenna-1szt./55g(1,7)
Masło –15g (7) 
Polędwica sopocka - 50g (1,6,9,10) 
Pomidor –70g
Sałata

Obiad dieta podstawowa

Krupnik jęczmienny –250ml (1,9) G
Chili con carne -250g S 
Ryż brązowy - 150g  G
Kompot z czerwonej porzeczki –200ml G

 

Środa 05.02

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb bal.–1 kromka/30g (1)
Bułka z dynią - 1szt. /50g (1)
Masło –15g (7)
Jajko z pieca –50g (3)P z
szynką konserwową - 35g (1,6,9,10) 
Sałatka z pomidora i sałaty lodowej- 90g
Jabłko pieczone –1szt.Piecz.

Obiad dieta podstawowa

Rosół z makaronem - 250ml (1,3,9)G
Udko pieczone  w sosie własnym –1 porcja Piecz.
Ziemniaki pieczone z pietruszką –250g Piecz.
Surówka koperkowa –150g (3,10)
Kompot z czerwonej porzeczki - 200mlG

Wtorek 04.02

Śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata
Chleb IG - 4 kromki/80g (1)
Masło-15g (7) 
Pasta twarogowa z koperkiem –100g (7)
Szynka gotowana –50g (1,6,9,10)
Pomidor –70g
Sałata 
Jabłko pieczone- 1szt. Piecz. 

Obiad dieta podstawowa

Zupa z białych warzyw - 250ml (7,9)G
Kluski kładzione z boczkiem -350g (1,3,6,7,8,9,10) G,S
Kapusta kiszona gotowana - 150g  G
Kompot wieloowocowy –200ml G

Poniedziałek 03.02

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Bułka pszenna-1szt/55g(1,7)
Chleb bal.–1 kromka/30g (1)
Masło - 15g (7)
Polędwica sopocka –50g (1,6,9,10)
Jajo z pieca- 1szt (3)P
Pomidor- 70g
Sałata

Obiad dieta podstawowa

Zupa ziemniaczana- 250ml (1,6,9,10)G
Filet z kurczaka na słodko z ananasem i papryką-150g  (7)D
Ryż gotowany -150g G
Kompot z czerwonej porzeczki –200ml G

 

Piątek 31.01

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Rogal –1szt /100g (1,7) 
Masło –15g (7)
Ser grani -1szt.(7)
Dżem owocowy - 80g
Sałata

Obiad dieta wegetariańska

Barszcz zabielany z makaronem - 250ml (1,3,7,9)G  
Seleryba-200g (1,3,9) S
Ziemniaki gotowane - 250g G  
Surówka z kiszonej kapusty –150g
Kompot z  czarnej  porzeczki –200ml G

Czwartek 30.01

Śniadanie dieta podstawowa

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb raz.–1 kromki /32g (1) 
Bułka pszenna -1szt/55g(1,7)
Masło –15g (7) 
Kiełbasa krakowska –50g (1,6,9,10)
Ser topiony trójkąt-1szt/18g (7)
Pomidor –70g 
Sałata 

Obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Zupa pomidorowa-250ml(9)G
Pulpety pieczony-90g (1,3) Piecz.
Ziemniaki pieczone z pietruszką - 150g Piecz.
Surówka z kapusty pekińskiej –150g 
Kompot owocowy b/c-200mlG


 

Środa 29.01

Śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata
Chleb IG –4 kr/80g (1)
Masło –15g (7)
Szynka gotowana - 50g (1,6,9,10)
Ser frosmak –1szt. (7)
Sałatka z ogórka zielonego i szczypiorku - 70g,Sałata

Obiad dieta podstawowa

Krupnik - 250ml(1,9) G
Pieczeń z karkówki-70gPiecz.
w sosie pieczeniowym (1,7)G
Ziemniaki gotowane –250g G
Sałatka z buraków i jabłka - 150g  G
Kompot z czerwonej porzeczki-200ml G

Wtorek 28.01

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb balt.–1 kromka/30g(1)
Bułka pszenna-1szt./55g(1,7)
Masło –15g (7)
Jajko gotowane - 1szt. (3) G
Szynka z indyka - 50g
(1,6,7,9,10)
Pomidor –70g,Sałata
Jabłko pieczone –1szt.

Obiad dieta podstawowa

Krem dyniowy z papryką i pestkami dyni - 250ml (7,9)G
Placki ziemniaczane - 3szt./300g (1,3) S
z sosem myśliwskim –250ml (1,8,9,10) G
Kompot owocowy –200ml G

 

Poniedziałek 27.01

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G 
Chleb bal.–1 kromki/30g/(1)
Bułka mleczna-1szt/50g (1,3,7)
Masło –15g (7)
Ser homogenizowany -1szt./100g (7)
Powidła –80g
Pomidor –70g,Sałata
Jabłko pieczone- 1szt. Piecz.

Obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Krem z cukinii–250ml (9) G
Schab nadziewany szpinakiem-1pl./100g(3)Piecz.
Ryż brązowy - 100g  P
Surówka z czerwonej kapusty -150g
Kompot truskawkowy b/c–200ml
 G

Piątek 24.01

Śniadanie dieta podstawowa

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb razowy-1 kr/32g(1) 
Bułka wieloziarnista–1szt./70g (1,7,11) 
Masło –15g (7)
Pasta z jajek ze szczypiorkiem i majonezem - 100g (3,10) G
Ogórek kiszony –70g
Jabłko - 1szt.
Sałata

Obiad dieta wegetariańska

Zupa pomidorowa z ryżem –250g (7,9)  G
Gzik z koperkiem- 250g (7)
Ziemniaki gotowane –250g  G
Kompot wiśniowy –200ml G

Czwartek 23.01

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Owsianka na mleku-250g(7)G z musem jabłkowym  –70g G
Bułka pszenna–1szt./55g (1,7)
Masło –15g (7)
Ser twarogowy kostka-50g (7)
Polędwica sopocka –35g 
(1,6,9,10)
Pomidor –70g
Sałata

Obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Zupa jarzynowa –250ml (9) G  
Pulpet gotowany z szynki - 90g (1,3)G
Ziemniaki pieczone - 150g Piecz.   
Surówka z białej kapusty-150g 
Kompot owocowy b/c-200mlG 

Środa 22.01

Śniadanie dieta łatwostrawna

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb bal.–1 kromka/30g (1)
Bułka z dynią–1szt./50g(1,7)
Masło –15g (7)
Szynka  gotowana –35g (1,6,9,10) 
Ser homogenizowany-100g(7)
Pomidor –70g  
Sałata 
Jabłko pieczone –1szt. Piecz

Obiad dieta łatwostrawna

Rosolnik - 250ml (1,9)G
Schab gotowany- 70gG
w sosie śmietanowym -125ml (1,7)G
Ziemniaki gotowane –250gG
Sałatka z buraków i jabłka –150gG
Kompot z owoców leśnych –200mlG

Wtorek 21.01

Śniadanie dieta podstawowa

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb razowy–1 kr/32g (1)
Bułka grahamka-1szt./50g(1) 
Masło –15g (7)
Pasta twarogowa z rzodkiewką  –150g (7)
Sałata 
Mandarynka- 1szt.

Obiad dieta łatwostrawna

Barszcz zabielany z makaronem –250ml (1,3,7,9)G
Dorsz gotowany - 100g (4) G
 w sosie cytrynowym- 125ml (1,7) G
Ziemniaki gotowane –250g G
Brokuły gotowane - 150g G  
Kompot truskawkowy-200mlG

 

Poniedziałek 20.01

Śniadanie dieta podstawowa

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb razowy–1 kr/32g (1)
Bułka pszenna-1szt./55g(1,7) 
Masło –15g (7) 
Jajko z pieca –1szt. (3) P 
Szynka gotowana- 50g (1,6,9,10)
Sałatka z ogórka i rzodkiewki - 150g
Sałata

Obiad dieta podstawowa

Krem z białych warzyw-250ml (7,9) G
Kotlet drobiowy panierowany- 100g (1,3) S
Ziemniaki puree - 250g (7)G
Surówka z białej kapusty -150g 
Kompot owocowy –200ml G

Piątek 17.01

Śniadanie dieta podstawowa

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Bułka wieloziarnista-1szt. /70g (1,7,11)
Chleb razowy–1 kr/32g(1)
Masło –15g (7) 
Ser twarogowy kostka-50g(7) 
Kiełbasa żywiecka –50g (1,6,9,10)
Pomidor –70g
Sałata

Obiad dieta podstawowa

Barszcz zabielany z makaronem-250ml(1,3,7,9)G 
Jajko z pieca –2 szt.(3)P 
Ziemniaki gotowane –250g G  
Surówka z kapusty pekińskiej- 150g 
Kompot z czerwonej porzeczki –200ml  G

 

Czwartek 16.01

Śniadanie dieta podstawowa

Zupa ziemniaczana –250g (1,6,9,10)G  
Strogonow wieprzowy - 250g (1,7,10) D
Kluski kładzione -150g (1,3)G
Sałatka z buraków i jabłka -150g  G
Kompot z czarnej porzeczki –200ml  G

Obiad dieta podstawowa

Zupa ziemniaczana –250g (1,6,9,10)G  
Strogonow wieprzowy - 250g (1,7,10) D
Kluski kładzione -150g (1,3)G
Sałatka z buraków i jabłka -150g  G
Kompot z czarnej porzeczki –200ml  G

Środa 15.01

Śniadanie dieta podstawowa

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb razowy–1 kr/32g(1) 
Bułka grahamka-1szt/50g(1)
Masło –15g (7)
Ser topiony trójkąty-1szt/18g (7)
Kiełbasa krakowska - 50g (1,6,9,10)
Ogórek kiszony - 70g, 
Sałata
Mandarynka –1szt.

Obiad dieta podstawowa

Rosół z makaronem -250ml (1,3,9) G
Udko z kurczaka pieczone - 1szt. w sosie własnym Piecz.
Ziemniaki gotowane –250g G
Surówka z czerwonej kapusty –150g
Kompot z czerwonej porzeczki –200ml  G

Wtorek 14.01

Śniadanie dieta podstawowa

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G

Kaszka manna - 200g(1,7)Gzsosem z czarnej porzeczki - 70gG

Bułka z dynią-1 szt./50g(1,7)

Masło –15g(7)

Polędwica sopocka - 50g(1,6,9,10)

Papryka konserwowa-50g(10)

Sałata

 

 

Obiad dieta lekkostrawna

Krem brokułowy-250ml(7)G

Kotlet z soczewicy -100g/1szt.(1,3) S

Ziemniaki gotowane - 250gG

Surówka z selera i brzoskwini ze śmietaną - 150g(7)

Kompot owocowy - 200mlG

 

 

Poniedziałek 13.01

Śniadanie dieta podstawowa

Kakao –250ml (7) G
Chleb razowy-1 kr/32g(1) 
Bułka pszenna-1szt./55g(1,7)
Masło –15g (7) 
Polędwica sopocka  –50g (1,6,9,10) 
Dżem owocowy- 80g
Papryka -70g
Sałata 

Obiad dieta podstawowa

Zupa pomidorowa z ryżem  - 250ml (7,9) P
Pieczeń z indyka - 70g Piecz.
w sosie pieczeniowym –125ml (1,7)  Piecz.
Kopytka - 250g (1,3) G 
Sałatka z buraków i jabłka -150g  G
Kompot śliwkowy-200ml  G

Piątek 10.01

Śniadanie dieta podstawowa

Kakao -250ml (7)G
Bułka wieloziarnista-1szt./70g (1,7,11)
Chleb razowy - 1 kr/32g (1)
Masło –15g (7)
Pasta curry - 100g (3,7)P
Ogórek kiszony –70g
Sałata

Obiad dieta podstawowa

Zupa jarzynowa z groszkiem –250ml (7,9) G
Dorsz smażony-150g(1,3,4)S
Ziemniaki gotowane -250g G
Surówka z kiszonej kapusty–150g
Kompot z czerwonej porzeczki –200ml G

Czwartek 09.01

Zacierka –250ml (1,3,7)G
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Bułka grahamka –1szt/50g(1)
Masło –15g (7)
Pasztet zapiekany -100g (3,9) Piecz.
Sałatka z ogórka i rzodkiewki - 150g
Sałata

Obiad dieta podstawowa

Zupa pieczarkowa z makaronem-250ml (1,3,7,9)G
Kotlet schabowy panierowany –100g(1,3) S
Ziemniaki gotowane–250gG
Kapusta czerwona gotowana –150g G
Kompot z wieloowocowy –200ml G

 

Środa 08.01

Śniadanie dieta podstawowa

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G 
Chleb razowy-1 kr/32g(1)
Bułka grahamka-1szt/50g(1)
Masło –15g (7) 
Szynka gotowana - 50g (1,6,9,10) 
Ser topiony trójkąt –/1szt./18g (7) 
Pomidor –70g,Sałata
Jabłko –1szt.

Obiad dieta podstawowa

Rosół z makaronem –250g (1,3,9) G 
Kurczak gotowany –180g G
w sosie potrawkowym –125ml (1,3,7)G
Ryż paraboliczny –150g G
Marchewka z groszkiem - 150g (7) G
Kompot śliwkowy –200ml G

 

Wtorek 07.01

Śniadanie dieta podstawowa

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb razowy–1 kr/32g (1) 
Bułka wieloziarnista -1szt./80g (1,7,11)
Masło –15g (7) 
Pasta twarogowo-jajeczna - 150g (3,7)G
Pomidor-70g 
Sałata 
Mandarynka –1szt.

Obiad dieta podstawowa

Zupa ogórkowa-250g(7,9)G
Naleśniki z serkiem kokosowym - 2szt. /300g (1,3,7)S
Z sosem czekoladowym –40g (7) G
Koktajl z owoców leśnych z maślanką - 250ml (7)
Kompot owocowy –200ml G

 

 

 

Śniadanie podstawowe

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G

Chleb raz.–1 kromka/32g(1)

Bułka wieloziarnista-1szt./70g(1,7,11)

Masło –15g(7)

Pasta twarogowa z koperkiem –150g(7)

Pomidor –70g

Sałata

 

 

Obiad podstawowy

Barszcz zabielany z makaronem - 250ml(1,3,7,9)

Jajka z pieca –2szt.(3) P

Ziemniaki gotowane –250gG

Fasolka szparagowa z bułką tartą -150g(1) P

Kompot owocowy - 200mlG

 

 

Czwartek 02.01

 

Śniadanie podstawowe

Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G

Owsianka na mleku-250g(7)Gz musem z owoców leśnych-70gG

Bułka grahamka-1szt./50g(1)

Masło –15g(7)

Polędwica sopocka - 50g(1,6,9,10)

Pomidor-70g

Sałata

 

 

Obiad podstawowy

Krupnik jęczmienny –250ml(1,9)G

Chili con carne -250gS

Ryż brązowy - 150gG

Kompot z czerwonej porzeczki –200mlG

 

 

 

Więcej informacji na temat żywienia w naszym Szpitalu pod linkiem:

 

https://www.gpsk.ump.edu.pl/pl/zywienie-pacjentek-42