Celem programu ,, Dobry Posiłek w szpitalu" jest poprawa jakości żywienia w naszym Szpitalu oraz zwiększenie dostępności porad żywieniowych dla pacjentów.
Rok 2025
Poniedziałek 28.04
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb bal.–1 kromka/30g/(1)
Bułka pszenna-1szt./55g(1,7)
Masło – 15g (7)
Polędwica sopocka – 50g (1,6,9,10)
Dżem owocowy- 80g
Pomidor – 70g
Sałata
Obiad dieta podstawowa
Zupa pomidorowa z ryżem - 250ml (7,9) G
Filet z indyka gotowany-70g G
w sosie śmietanowym – 125ml (1,7) G
Kopytka - 250g (1,3) G
Sałatka z buraków i jabłka -150g G
Kompot z czarnej porzeczki - 200ml G
Piątek 25.04
Śniadanie dieta podstawowa
Kakao -250ml (7)G
Bułka wieloziarnista-1szt./70g (1,7,11)
Chleb razowy - 1 kr/32g (1)
Masło – 15g (7)
Pasta curry - 100g (3,7)P
Ogórek kiszony – 70g
Sałata
Obiad dieta ławtostrawna
Zupa jarzynowa-250ml(7,9)G
Dorsz gotowany - 100g (4) G
w sosie cytrynowym-125ml (1,7) G
Ziemniaki gotowane – 250g G
Szpinak puree-150g (7)G
Kompot z czerwonej porzeczki – 200ml G
Czwartek 24.04
Śniadanie dieta łatwostrawna
Zacierka – 250ml (1,3,7)G
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Bułka pszenna-1szt/55g(1,7)
Masło – 15g (7)
Pieczeń rzymska z szynki - 90g (3) Piecz.
Pomidor- 70g
Sałata
Obiad dieta podstawowa
Zupa pieczarkowa z makaronem-250ml (1,3,7,9)G
Kotlet schabowy panierowany – 100g(1,3) S
Ziemniaki gotowane–250gG
Kapusta czerwona gotowana – 150g G
Kompot z wieloowocowy – 200ml G
Środa 23.04
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb balt.–1 kromka/30g(1)
Bułka z dynią -1szt/50g(1,7)
Masło – 15g (7)
Szynka gotowana - 35g (1,6,9,10)
Pasta twarogowa z koperkiem- 100g (7)
Pomidor – 70g, Sałata
Jabłko pieczone-1szt. Piecz
Obiad dieta podstawowa
Rosół z makaronem – 250g (1,3,9) G
Kurczak gotowany – 180g G
w sosie potrawkowym – 125ml (1,3,7)G
Ryż paraboliczny –150g G
Marchewka z groszkiem - 150g (7) G
Kompot śliwkowy –200ml G
Wtorek 22.04
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb bal.–1 kromka /30g (1)
Bułka pszenna-1szt./55g(1,7)
Masło – 15g (7)
Pasta z jajek z koperkiem i jogurtem – 100g (3,7)G
Pomidor-70g,
Sałata
Jabłko pieczone- 1szt. Piecz.
Obiad dieta podstawowa
Zupa ogórkowa-250g(7,9)G
Naleśniki z serkiem kokosowym - 2szt. /300g (1,3,7)S
Z sosem czekoladowym – 40g (7) G
Koktajl z owoców leśnych z maślanką - 250ml (7)
Kompot owocowy – 200ml G
Piątek 18.04
Śniadanie dieta łatwostrawana
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb bal.–1 kromka/30g (1)
Bułka z dynią-1szt./50g (1,7)
Masło– 15g (7)
Pasta twarogowa z koperkiem – 150g (7)
Pomidor - 70g
Sałata
Jabłko pieczone – 1szt.
Obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Barszcz czysty - 250ml(9)
Jajka z pieca – 2szt. (3) P
Ziemniaki gotowane – 150g G
Surówka z kiszonej kapusty – 150g
Kompot owocowy b/c-200mlG
Czwartek 17.04
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Owsianka na mleku-250g(7) G z musem truskawkowym -70g G
Bułka pszenna-1szt./55g(1,7)
Masło – 15g (7)
Polędwica sopocka - 50g (1,6,9,10)
Pomidor – 70g
Sałata
Obiad dieta podstawowa
Krupnik jęczmienny – 250ml (1,9) G
Chili con carne -250g S
Ryż brązowy - 150g G
Kompot z czerwonej porzeczki – 200ml G
Środa 16.04
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb bal.–1 kromka/30g (1)
Bułka z dynią - 1szt. /50g (1)
Masło – 15g (7)
Jajko z pieca – 50g (3)P z
szynką konserwową - 35g (1,6,9,10)
Sałatka z pomidora i sałaty lodowej- 90g
Jabłko pieczone – 1szt.Piecz.
Obiad dieta z podstawowa
Rosół z makaronem - 250ml (9)G
Udko pieczone w sosie własnym – 1 porcja Piecz.
Ziemniaki pieczone z pietruszką – 150g Piecz.
Surówka koperkowa –150g (3,10)
Kompot z czerwonej porzeczki b/c - 200mlG
Wtorek 15.04
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kakao - 250ml (7)G
Rogal - 1szt/100g (1,7)
Masło - 15g (7)
Ser grani - 1szt/200g (7)
Miód - 1szt/25g
Sałata
Jabłko pieczone- 1szt. Piecz.
Obiad dieta podstawowa
Krem z białych warzyw-250ml (7,9)G
Kluski kładzione z boczkiem -350g (1,3,6,7,8,9,10) G,S
Kapusta kiszona gotowana - 150g G
Kompot wieloowocowy –200ml G
Poniedziałek 14.04
Śniadanie dieta podstawowa
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Bułka wieloziarnista 70g - (1,7,11)
Chleb razowy–1 kr/32g (1)
Masło – 15g (7)
Polędwica sopocka – 50g (1,6,9,10)
Ser tylżycki wędzony-50g(7)
Pomidor- 70g
Sałata
Obiad dieta łatwostrawna
Zupa ziemniaczana-250ml (9)G
Filet z kurczaka -70g G
w sosie cytrynowym -125ml (1,7) G
Ryż gotowany -150g G
Sałatka z buraków i jabłka- 150g G
Kompot z czerwonej porzeczki – 200ml G
Piątek 11.04
Śniadanie dieta podstawowa
Kakao – 250ml (1,7)G
Rogal –1szt /100g (1,7)
Masło – 15g (7)
Ser grani -1szt.(7)
Dżem owocowy - 80g
Sałata
Obiad dieta podstawowa
Barszcz ukraiński - 250ml (1,7,9)G
Dorsz smażony-150g(1,3,4)S
Ziemniaki puree - 250g (7) G
Surówka z kiszonej kapusty – 150g
Kompot z czarnej porzeczki –200ml G
Czwartek 10.04
Śniadanie dieta podstawowa
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb raz.–1 kromki /32g (1)
Bułka pszenna -1szt/55g(1,7)
Masło – 15g (7)
Kiełbasa krakowska – 50g (1,6,9,10)
Ser topiony trójkąt-1szt/18g (7)
Pomidor – 70g
Sałata
Obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajlanych węglowodanów
Zupa pomidorowa-250ml(9)G
Pulpety pieczony-90g (1,3) Piecz.
Ziemniaki pieczone z pietruszką - 150g Piecz.
Surówka z kapusty pekińskiej – 150g
Kompot owocowy b/c-200mlG
Środa 09.04
Śniadanie dieta podstawowa
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Owsianka na mleku - 250g (7)G z musem z owoców leśnych - 70g G
Bułka wieloziarnista – 1 szt. /70g/ (1,7,11)
Masło – 15g (7)
Szynka gotowana - 50g (1,6,9,10)
Sałatka z ogórka zielonego i szczypiorku - 70g,
Sałata
Obiad dieta podstawowa
Krupnik - 250ml(1,9) G
Pieczeń z karkówki-70gPiecz.
w sosie pieczeniowym (1,7)G
Ziemniaki gotowane – 250g G
Sałatka z buraków i jabłka - 150g G
Kompot z czerwonej porzeczki-200ml G
Wtorek 08.04
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb balt.–1 kromka/30g(1)
Bułka pszenna-1szt./55g(1,7)
Masło –15g (7)
Jajko gotowane - 1szt. (3) G
Szynka z indyka - 50g
(1,6,7,9,10)
Pomidor –70g,Sałata
Jabłko pieczone –1szt.
Obiad dieta podstawowa
Krem dyniowy z papryką i pestkami dyni - 250ml (7,9)G
Placki ziemniaczane - 3szt./300g (1,3) S
z sosem myśliwskim – 250ml (1,8,9,10) G
Kompot owocowy – 200ml G
Poniedziałek 07.04
Śniadanie dieta łatowostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G Chleb bal.–1 kromki/30g/(1)
Bułka mleczna-1szt/50g (1,3,7)
Masło –15g (7)
Ser homogenizowany -1szt./100g (7)
Powidła –80g
Pomidor –70g,Sałata
Jabłko pieczone- 1szt. Piecz.
Obiad dieta podstawowa
Krem z cukinii z grzankami –250ml (1,7,9) G
Schab nadziewany szpinakiem-1pl./100g (3) Piecz.
w sosie pieczeniowym-125ml (1) G
Kasza pęczak- 150g (1) P
Surówka z czerwonej kapusty -150g
Kompot z rabarbaru –200ml G
Piątek 04.04
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb bal.–1 kromka/30g(1)
Bułka z dynią–1szt./50g (1,7)
Masło –15g (7)
Pasta z jajek z koperkiem i jogurtem - 100g (3,7) G
Pomidor –70g
Jabłko pieczone - 1szt.
Sałata
Obiad dieta wegetariańska
Zupa pomidorowa z ryżem –250g (7,9) G
Gzik z koperkiem- 250g (7)
Ziemniaki gotowane –250g G
Kompot wiśniowy –200ml G
Czwartek 03.04
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Owsianka na mleku-250g(7)G z musem jabłkowym –70g G
Bułka pszenna–1szt./55g (1,7)
Masło –15g (7)
Ser twarogowy kostka-50g (7)
Polędwica sopocka –35g
(1,6,9,10)
Pomidor –70g
Sałata
Obiad dieta podstawowa
Zupa ziemniaczana –250ml (1,6,9,10) G
Gołąbki mięsne z ryżem w kapuście - 250g Piecz.
w sosie pomidorowym -125ml (1,7) G
Ziemniaki gotowane –150g G
Kompot owocowy –200ml G
Środa 02.04
Śniadanie dieta podstawowa
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb razowy-1 kr/32g(1)
Bułka z dynią–1szt./50g(1,7)
Masło –15g (7)
Szynka staropolska - 50g (1,9,10)
Ser twarogowy wędzony-50g (7)
Ogórek kiszony –70g
Sałata
Jabłko –1szt
Obiad dieta łatwostrawna
Rosolnik - 250ml (1,9)G
Schab gotowany- 70gG
w sosie śmietanowym -125ml (1,7)G
Ziemniaki gotowane –250gG
Sałatka z buraków i jabłka –150gG
Kompot z owoców leśnych –200mlG
Wtorek 01.04
Śniadanie dieta wegetariańska
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb razowy–1 kr/32g (1)
Bułka grahamka-1szt./50g(1)
Masło –15g (7)
Pasta twarogowa z rzodkiewką –150g (7)
Sałata
Mandarynka- 1szt.
Obiad dieta podstawowa
Barszcz ukraiński–250ml (9)G
Racuchy drożdżowe -3szt/250g (1,3) S z musem z czarnej porzeczki G
Kompot śliwkowy –200ml G
Poniedziałek 31.03
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb bal.–1 kromka/30g (1)
Bułka pszenna-1szt./55g(1,7)
Masło –15g (7)
Pasta z jajek z koperkiem i jogurtem - 100g (3,7)G
Pomidor –70g
Sałata
Obiad dieta podstawowa
Żurek z ziemniakami - 250ml (1,6,9,10) G
Kotlet drobiowy panierowany- 100g (1,3) S
Ziemniaki puree - 250g G
Surówka z białej kapusty -150g
Kompot owocowy –200ml G
Piątek 28.03
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Bułka wieloziarnista-1szt. /70g (1,7,11)
Masło –15g (7)
Muffinka marchewkowa - 1szt/100g (1,3,7)
Kiełbasa żywiecka –50g (1,6,9,10)
Pomidor –70g
Sałata
Obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Barszcz czysty-250ml (9)G
Jajko z pieca –2 szt.(3)P
Ziemniaki gotowane -150g G
Surówka z kapusty pekińskiej- 150g
Kompot z czerwonej porzeczki b/c –200ml G
Czwartek 27.03
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Owsianka na mleku-250g(7)G z musem jabłkowym –70g G
Bułka pszenna-1szt/55g (1,7)
Masło –15g (7)
Szynka gotowana - 50g (1,6,9,10)
Pomidor –70g
Sałata
Środa 26.03
Śniadanie dieta podstawowa
Chleb razowy–1 kr/32g(1)
Bułka grahamka-1szt/50g(1)
Masło –15g (7)
Ser topiony trójkąty-1szt/18g (7)
Kiełbasa krakowska - 50g (1,6,9,10)
Ogórek kiszony - 70g,
Sałata
Mandarynka –1szt.
Obiad dieta bezmleczna
Rosół z makaronem -250ml (1,3,9) G
Udko z kurczaka pieczone - 1szt. w sosie własnym Piecz.
Ziemniaki gotowane –250g G
Surówka z czerwonej kapusty –150g
Kompot z czerwonej porzeczki –200ml G
Wtorek 25.03
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Kaszka manna - 200g (1,7)G z sosem z czarnej porzeczki - 70g G
Bułka z dynią-1 szt./50g(1,7)
Masło –15g (7)
Polędwica sopocka - 50g (1,6,9,10)
Pomidor - 70g,Sałata
Obiad dieta podstawowa
Krem brokułowy-250ml (7)G
Kotlet z soczewicy -100g/1szt. (1,3) S
Ziemniaki gotowane - 250g G
Surówka z selera i brzoskwini ze śmietaną - 150g (7)
Kompot owocowy - 200ml G
Poniedziałek 24.03
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb bal.–1 kromka/30g/(1)
Bułka pszenna-1szt./55g(1,7)
Masło –15g (7)
Polędwica sopocka –50g (1,6,9,10)
Dżem owocowy- 80g
Pomidor –70g
Sałata
Obiad dieta podstawowa
Zupa pomidorowa z ryżem - 250ml (7,9) P
Pieczeń z indyka - 70g Piecz.
w sosie pieczeniowym –125ml (1,7) Piecz.
Kopytka - 250g (1,3) G
Sałatka z buraków i jabłka -150g G
Kompot śliwkowy-200ml G
Piątek 21.03
Śniadanie dieta podstwowa
Kakao -250ml (7)G
Bułka wieloziarnista-1szt./70g (1,7,11)
Chleb razowy - 1 kr/32g (1)
Masło –15g (7)
Pasta curry - 100g (3,7)P
Ogórek kiszony –70g
Sałata
Dieta łatwostrawna
Zupa jarzynowa-250ml(7,9)G
Dorsz gotowany - 100g (4) G
w sosie cytrynowym-125ml (1,7) G
Ziemniaki gotowane –250g G
Szpinak puree-150g (7)G
Kompot z czerwonej porzeczki –200ml G
Czwartek 20.03
Śniadanie dieta podstawowa
Zacierka –250ml (1,3,7)G
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Bułka grahamka –1szt/50g(1)
Masło –15g (7)
Pasztet zapiekany -100g (3,9) Piecz.
Sałatka z ogórka i rzodkiewki - 150g
Sałata
Obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Zupa koperkowa-250ml(9) G
Schab gotowany –70g G
Kasza gryczana z warzywami –150g G
Surówka z czerwonej kapusty –150g
Kompot z wieloowocowy b/c –200ml G
Środa 19.03
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb balt.–1 kromka/30g(1)
Bułka z dynią -1szt/50g(1,7)
Masło –15g (7)
Szynka gotowana - 35g (1,6,9,10)
Pasta twarogowa z koperkiem- 100g (7)
Pomidor –70g,Sałata
Jabłko pieczone-1szt. Piecz
Obiad dieta podstawowa
Rosół z makaronem –250g (1,3,9) G
Kurczak gotowany –180g G
w sosie potrawkowym –125ml (1,3,7)G
Ryż paraboliczny –150g G
Marchewka z groszkiem - 150g (7) G
Kompot śliwkowy –200ml G
Wtorek 18.03
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb bal.–1 kromka /30g (1)
Bułka pszenna-1szt./55g(1,7)
Masło –15g (7)
Pasta z jajek z koperkiem i jogurtem –100g (3,7)G
Pomidor-70g,
Sałata
Jabłko pieczone- 1szt. Piecz.
Obiad dieta podstawowa
Zupa ogórkowa-250g(7,9)G
Naleśniki z serkiem kokosowym - 2szt. /300g (1,3,7)S
Z sosem czekoladowym –40g (7) G
Koktajl z owoców leśnych z maślanką - 250ml (7)
Kompot owocowy –200ml G
Poniedziałek 17.03
Śniadanie dieta podstawowa
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Czekoladowy budyń jaglany - 250g (7)G z sosem wiśniowym –70g G
Bułka grahamka- 1szt/50g(1)
Masło –15g (7)
Szynka drobiowa –50g (1,6,9,10)
Pomidor –70g
Sałata
Obiad dieta bezglutenowa
Zupa ziemniaczana - 250ml (9)
Gyros drobiowy - 100g (10)S
Sos jogurtowo-koperkowy - 70ml (3,7,10)
Ryż curry z warzywami-150gD
Surówka coleslaw-150g (3,10)
Kompot z czarnej porzeczki -200ml
Piątek 14.03
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb bal.–1 kromka/30g (1)
Bułka z dynią-1szt./50g (1,7)
Masło–15g (7)
Pasta twarogowa z koperkiem –150g (7)
Pomidor - 70g
Sałata
Jabłko pieczone –1szt.
Obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Barszcz czysty - 250ml(9)
Jajka z pieca –2szt. (3) P
Ziemniaki gotowane –150g G
Surówka z kiszonej kapusty –150g
Kompot owocowy b/c-200mlG
Czwartek 13.03
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Owsianka na mleku-250g(7) G z musem truskawkowym -70g G
Bułka pszenna-1szt./55g(1,7)
Masło –15g (7)
Polędwica sopocka - 50g (1,6,9,10)
Pomidor –70g
Sałata
Obiad dieta podstawowa
Krupnik jęczmienny –250ml (1,9) G
Chili con carne -250g S
Ryż brązowy - 150g G
Kompot z czerwonej porzeczki –200ml G
Środa 12.03
Śniadanie dieta wegetariańska
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb razowy –1 kr/32g (1)
Bułka z dynią - 1szt. /50g (1)
Masło –15g (7)
Jajko z pieca –50g (3) P
Pasta twarogowa z koperkiem -100g (7)
Sałatka z pomidora i sałaty lodowej- 90g
Mandarynka –1szt.
Obiad podstawa
Rosół z makaronem - 250ml (1,3,9)G
Udko pieczone w sosie własnym –1 porcja Piecz.
Ziemniaki pieczone z pietruszką –250g Piecz.
Surówka koperkowa –150g (3,10)
Kompot z czerwonej porzeczki - 200mlG
Wtorek 11.03
Śniadanie dieta podstawowa
Kakao - 250ml (7)G
Rogal - 1szt/100g (1,7)
Masło - 15g (7)
Ser grani - 1szt/200g (7)
Miód - 1szt/25g
Sałata
Jabłko pieczone- 1szt. Piecz.
Obiad dieta wegetariańska
Krem z białych warzyw-250ml (7,9)G
Kluski kładzione z cebulką -350g (1,3) G,S
Kapusta kiszona gotowana - 150g G
Kompot wieloowocowy –200ml G
Poniedziałek 10.03
Śniadanie dieta podstawowa
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Bułka wieloziarnista 70g - (1,7,11)
Chleb razowy–1 kr/32g (1)
Masło –15g (7)
Polędwica sopocka –50g (1,6,9,10)
Ser tylżycki wędzony-50g(7)
Pomidor- 70g
Sałata
Obiad dieta podstawowa
Zupa ziemniaczana- 250ml (1,6,9,10)G
Filet z kurczaka na słodko z ananasem i papryką-150g (7)D
Ryż gotowany -150g G
Kompot z czerwonej porzeczki –200ml G
Piątek 7.03
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Rogal –1szt /100g (1,7)
Masło –15g (7)
Ser grani -1szt.(7)
Dżem owocowy - 80g
Sałata
Obiad dieta wegetariańska
Barszcz zabielany z makaronem - 250ml (1,3,7,9)G
Seleryba-200g (1,3,9) S
Ziemniaki gotowane - 250g G
Surówka z kiszonej kapusty –150g
Kompot z czarnej porzeczki –200ml G
CZWARTEK 06.03
Śniadanie dieta podstawowa
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb raz.–1 kromki /32g (1)
Bułka pszenna -1szt/55g(1,7)
Masło –15g (7)
Kiełbasa krakowska –50g (1,6,9,10)
Ser topiony trójkąt-1szt/18g (7)
Pomidor –70g
Sałata
Obiad dieta wegetariańska
Zupa pomidorowa z makaronem-250ml(1,3,7,9)G
Kotlet z kalafiora - 1szt./100g (1,3) S
Ziemniaki pieczone z pietruszką - 150g Piecz.
Surówka z kapusty pekińskiej –150g
Kompot owocowy –200ml G
Środa 05.03
Śniadanie dieta podstawowa
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Owsianka na mleku - 250g (7)G z musem z owoców leśnych - 70g G
Bułka wieloziarnista –1 szt. /70g/ (1,7,11)
Masło –15g (7)
Szynka gotowana - 50g (1,6,9,10)
Sałatka z ogórka zielonego i szczypiorku - 70g,
Sałata
Obiad dieta łatwostrawna
Zupa selerowa z lanym ciastem - 250ml(1,3,7,9) G
Schab gotowany - 70g G
w sosie jarzynowym - 125ml (1,7) G
Ziemniaki gotowane –250g G
Sałatka z buraków i jabłka - 150g G
Kompot z czerwonej porzeczki-200ml G
Wtorek 04.03
Śniadanie dieta podstawowa
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb razowy-1 kr/32g (1)
Bułka grahamka–1szt./50g(1)
Masło –15g (7)
Jajko gotowane - 1szt. (3) G
Szynka z indyka - 50g
(1,6,7,9,10)
Papryka –70g
Sałata
Gruszka –1szt.
Obiad dieta bezglutenowa
Krem dyniowo-ziemniaczany- 250ml (7,9) G
Filet z kurczaka pieczony –70g Piecz
Ziemniaki gotowane - 250g G
Surówka z marchwi i jabłka –150g
Kompot owocowy –200ml G
Poniedziałek 03.03
Śniadanie dieta wegetariańska
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G Chleb bal.–1 kromki/30g/(1)
Bułka mleczna-1szt/50g (1,3,7)
Masło –15g (7)
Ser twarogowy kostka-80g (7)
Powidła –80g
Pomidor –70g,Sałata
Jabłko pieczone- 1szt. Piecz.
Obiad dieta podstawowa
Krem z cukinii z grzankami –250ml (1,7,9) G
Schab nadziewany szpinakiem-1pl./100g (3) Piecz.
w sosie pieczeniowym-125ml (1) G
Kasza pęczak- 150g (1) P
Surówka z czerwonej kapusty -150g
Kompot z rabarbaru –200ml G
Piątek 28.02
Śniadanie dieta wegetariańska
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb razowy-1 kr/32g(1)
Bułka wieloziarnista–1szt./70g (1,7,11)
Masło –15g (7)
Pasta z jajek ze szczypiorkiem i majonezem - 100g (3,10)
Ogórek kiszony –70g
Jabłko - 1szt.
Sałata
Obiad dieta podstawowa
Zupa pomidorowa z ryżem –250g (7,9) G
Gzik ze szczypiorkiem-250g (7)
Ziemniaki gotowane –250g G
Kompot wieloowocowy –200ml G
Czwartek 27.02
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Owsianka na mleku-250g(7)G z musem jabłkowym –70g G
Bułka pszenna–1szt./55g (1,7)
Masło –15g (7)
Ser twarogowy kostka-50g (7)
Polędwica sopocka –35g
(1,6,9,10)
Pomidor –70g
Sałata
Obiad dieta podstawowa
Zupa ziemniaczana –250ml (1,6,9,10) G
Gołąbki mięsne z ryżem w kapuście - 250g Piecz.
w sosie pomidorowym -125ml (1,7) G
Ziemniaki gotowane –150g G
Kompot owocowy –200ml G
Środa 26.02
Śniadanie dieta podstawowa
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb razowy-1 kr/32g(1)
Bułka z dynią–1szt./50g(1,7)
Masło –15g (7)
Szynka staropolska - 50g (1,9,10)
Ser twarogowy wędzony-50g (7)
Ogórek kiszony –70g
Sałata
Jabłko –1szt.
Obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Bulion - 250ml (9) G
Schab gotowany- 70gG
Kasza gryczana –100gG
Sałatka z buraków i jabłka –150gG
Kompot z owoców leśnych b/c –200ml G
Wtorek 25.02
Śniadanie dieta podstawowa
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb razowy–1 kr/32g (1)
Bułka grahamka-1szt./50g(1)
Masło –15g (7)
Pasta twarogowa z rzodkiewką –150g (7)
Sałata
Mandarynka- 1szt.
Obiad dieta łatwostrawna
Barszcz zabielany z makaronem –250ml (1,3,7,9)G
Dorsz gotowany - 100g (4) G
w sosie cytrynowym- 125ml (1,7) G
Ziemniaki gotowane –250g G
Brokuły gotowane - 150g G
Kompot truskawkowy-200mlG
Poniedziałek 24.02
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb bal.–1 kromka/30g (1)
Bułka pszenna-1szt./55g(1,7)
Masło –15g (7)
Pasta z jajek z koperkiem i jogurtem - 100g (3,7)G
Pomidor –70g
Sałata
Obiad dieta podstawowa
Żurek z ziemniakami - 250ml (1,6,9,10) G
Kotlet drobiowy panierowany- 100g (1,3) S
Ziemniaki puree - 250g G
Surówka z białej kapusty -150g
Kompot owocowy –200ml G
Piątek 21.02
Śniadanie dieta podstawowa
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Bułka wieloziarnista-1szt. /70g (1,7,11)
Masło –15g (7)
Muffinka marchewkowa - 1szt/100g (1,3,7)
Kiełbasa żywiecka –50g (1,6,9,10)
Pomidor –70g
Sałata
Obiad dieta wegetariańska
Barszcz zabielany z makaronem-250ml(1,3,7,9)G
Kotlet z jajka-1szt./100g (1,3)P
Ziemniaki gotowane –250g G
Surówka z kapusty pekińskiej- 150g
Kompot z czerwonej porzeczki –200ml G
Czwartek 20.02
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Owsianka na mleku-250g(7)G z musem jabłkowym –70g G
Bułka pszenna-1szt/55g (1,7)
Masło –15g (7)
Szynka gotowana - 50g (1,6,9,10)
Pomidor –70g
Sałata
Obiad dieta podstawowa
Zupa ogórkowa –250g (7,9)G
Strogonow wieprzowy - 250g (1,7,10) D
Kluski kładzione -150g (1,3)G
Sałatka z buraków i jabłka -150g G
Kompot z czarnej porzeczki –200ml G
Środa 19.02
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb bal.–1 kromka/30g(1)
Bułka pszenna-1szt/55g (1,7)
Masło –15g (7)
Ser homogenizowany-100g(7)
Szynka drobiowa - 35g (1,6,9,10)
Pomidor –70g
Sałata
Jabłko pieczone- 1szt. Piecz.
Obiad dieta podstawowa
Rosół z makaronem -250ml (1,3,9) G
Udko z kurczaka pieczone - 1szt. w sosie własnym Piecz.
Ziemniaki puree –250g (7) G
Surówka z czerwonej kapusty –150g
Kompot z czerwonej porzeczki –200ml G
Wtorek 18.02
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Kaszka manna - 200g (1,7)G z sosem z czarnej porzeczki - 70g G
Bułka z dynią-1 szt./50g(1,7)
Masło –15g (7)
Polędwica sopocka - 50g (1,6,9,10)
Pomidor - 70g,Sałata
Obiad dieta podstawowa
Krem brokułowy-250ml (7)G
Kotlet z soczewicy -100g/1szt. (1,3) S
Ziemniaki gotowane - 250g G
Surówka z selera i brzoskwini ze śmietaną - 150g (7)
Kompot owocowy - 200ml G
Poniedziałek 17.02
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb bal.–1 kromka/30g/(1)
Bułka pszenna-1szt./55g(1,7)
Masło –15g (7)
Polędwica sopocka –50g (1,6,9,10)
Dżem owocowy- 80g
Pomidor –70g
Sałata
Obiad dieta podstawowa
Zupa pomidorowa z ryżem - 250ml (7,9) P
Pieczeń z indyka - 70g Piecz.
w sosie pieczeniowym –125ml (1,7) Piecz.
Kopytka - 250g (1,3) G
Sałatka z buraków i jabłka -150g G
Kompot śliwkowy-200ml G
Piątek 14.02
Śniadanie dieta podstawowa
Kakao -250ml(7)G
Bułka wieloziarnista-1szt./70g(1,7,11)
Chleb razowy - 1 kr/32g(1)
Masło –15g(7)
Pasta curry - 100g(3,7)P
Ogórek kiszony –70g
Sałata
Obiad dieta podstawowa
Zupa jarzynowa z groszkiem –250ml(7,9) G
Dorsz smażony-150g(1,3,4)S
Ziemniaki gotowane -250gG
Surówka z kiszonej kapusty–150g
Kompot z czerwonej porzeczki –200mlG
Czwartek 13.02
Śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Herbata
Chleb IG–4 kromki /80g (1)
Masło –15g (7)
Pieczeń rzymska z szynki - 90g (3) Piecz.
Ser twarogowy kostka –50g(7)
Sałatka z ogórka i rzodkiewki - 150g
Sałata
Obiad dieta podstawowa
Zupa pieczarkowa z makaronem-250ml (1,3,7,9)G
Kotlet schabowy panierowany –100g(1,3) S
Ziemniaki gotowane–250gG
Kapusta czerwona gotowana –150g G
Kompot z wieloowocowy –200ml G
Środa 12.02
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb balt.–1 kromka/30g(1)
Bułka z dynią -1szt/50g(1,7)
Masło –15g (7)
Szynka gotowana - 35g (1,6,9,10)
Pasta twarogowa z koperkiem- 100g (7)
Pomidor –70g,Sałata
Jabłko pieczone-1szt. Piecz
Obiad dieta podstawowa
Rosół z makaronem –250g (1,3,9) G
Kurczak gotowany –180g G
w sosie potrawkowym –125ml (1,3,7)G
Ryż paraboliczny –150g G
Marchewka z groszkiem - 150g (7) G
Kompot śliwkowy –200ml G
Wtorek 11.02
Śniadanie dieta podstawowa
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb bal.–1 kromka /30g (1)
Bułka pszenna-1szt./55g(1,7)
Masło –15g (7)
Pasta z jajek z koperkiem i jogurtem –100g (3,7)G
Pomidor-70g,
Sałata
Jabłko pieczone- 1szt. Piecz.
Obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Zupa dyniowa –250g (7,9)G
Filet z kurczaka pieczony - 70g Piecz.
Ziemniaki pieczone z pietruszką - 150g Piecz.
Surówka z marchwi i jabłka- 150g
Kompot owocowy b/c-200ml G
Poniedziałek 10.02
Śniadanie dieta podstawowa
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Czekoladowy budyń jaglany - 250g (7)G z sosem wiśniowym –70g G
Bułka grahamka- 1szt/50g(1)
Masło –15g (7)
Szynka drobiowa –50g (1,6,9,10)
Pomidor –70g
Sałata
Obiad dieta bezglutenowa
Zupa ziemniaczana - 250ml (9)
Gyros drobiowy - 100g (10)S
Sos jogurtowo-koperkowy - 70ml (3,7,10)
Ryż curry z warzywami-150gD
Surówka coleslaw-150g (3,10)
Kompot z czarnej porzeczki -200ml
Piątek 07.02
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb bal.–1 kromka/30g (1)
Bułka z dynią-1szt./50g (1,7)
Masło–15g (7)
Pasta twarogowa z koperkiem –150g (7)
Pomidor - 70g
Sałata
Jabłko pieczone –1szt.
Obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Barszcz czysty - 250ml(9)
Jajka z pieca –2szt. (3) P
Ziemniaki gotowane –150g G
Surówka z kiszonej kapusty –150g
Kompot owocowy b/c-200mlG
Czwartek 06.02
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Owsianka na mleku-250g(7) G z musem truskawkowym -70g G
Bułka pszenna-1szt./55g(1,7)
Masło –15g (7)
Polędwica sopocka - 50g (1,6,9,10)
Pomidor –70g
Sałata
Obiad dieta podstawowa
Krupnik jęczmienny –250ml (1,9) G
Chili con carne -250g S
Ryż brązowy - 150g G
Kompot z czerwonej porzeczki –200ml G
Środa 05.02
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb bal.–1 kromka/30g (1)
Bułka z dynią - 1szt. /50g (1)
Masło –15g (7)
Jajko z pieca –50g (3)P z
szynką konserwową - 35g (1,6,9,10)
Sałatka z pomidora i sałaty lodowej- 90g
Jabłko pieczone –1szt.Piecz.
Obiad dieta podstawowa
Rosół z makaronem - 250ml (1,3,9)G
Udko pieczone w sosie własnym –1 porcja Piecz.
Ziemniaki pieczone z pietruszką –250g Piecz.
Surówka koperkowa –150g (3,10)
Kompot z czerwonej porzeczki - 200mlG
Wtorek 04.02
Śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Herbata
Chleb IG - 4 kromki/80g (1)
Masło-15g (7)
Pasta twarogowa z koperkiem –100g (7)
Szynka gotowana –50g (1,6,9,10)
Pomidor –70g
Sałata
Jabłko pieczone- 1szt. Piecz.
Obiad dieta podstawowa
Zupa z białych warzyw - 250ml (7,9)G
Kluski kładzione z boczkiem -350g (1,3,6,7,8,9,10) G,S
Kapusta kiszona gotowana - 150g G
Kompot wieloowocowy –200ml G
Poniedziałek 03.02
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Bułka pszenna-1szt/55g(1,7)
Chleb bal.–1 kromka/30g (1)
Masło - 15g (7)
Polędwica sopocka –50g (1,6,9,10)
Jajo z pieca- 1szt (3)P
Pomidor- 70g
Sałata
Obiad dieta podstawowa
Zupa ziemniaczana- 250ml (1,6,9,10)G
Filet z kurczaka na słodko z ananasem i papryką-150g (7)D
Ryż gotowany -150g G
Kompot z czerwonej porzeczki –200ml G
Piątek 31.01
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Rogal –1szt /100g (1,7)
Masło –15g (7)
Ser grani -1szt.(7)
Dżem owocowy - 80g
Sałata
Obiad dieta wegetariańska
Barszcz zabielany z makaronem - 250ml (1,3,7,9)G
Seleryba-200g (1,3,9) S
Ziemniaki gotowane - 250g G
Surówka z kiszonej kapusty –150g
Kompot z czarnej porzeczki –200ml G
Czwartek 30.01
Śniadanie dieta podstawowa
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb raz.–1 kromki /32g (1)
Bułka pszenna -1szt/55g(1,7)
Masło –15g (7)
Kiełbasa krakowska –50g (1,6,9,10)
Ser topiony trójkąt-1szt/18g (7)
Pomidor –70g
Sałata
Obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Zupa pomidorowa-250ml(9)G
Pulpety pieczony-90g (1,3) Piecz.
Ziemniaki pieczone z pietruszką - 150g Piecz.
Surówka z kapusty pekińskiej –150g
Kompot owocowy b/c-200mlG
Środa 29.01
Śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Herbata
Chleb IG –4 kr/80g (1)
Masło –15g (7)
Szynka gotowana - 50g (1,6,9,10)
Ser frosmak –1szt. (7)
Sałatka z ogórka zielonego i szczypiorku - 70g,Sałata
Obiad dieta podstawowa
Krupnik - 250ml(1,9) G
Pieczeń z karkówki-70gPiecz.
w sosie pieczeniowym (1,7)G
Ziemniaki gotowane –250g G
Sałatka z buraków i jabłka - 150g G
Kompot z czerwonej porzeczki-200ml G
Wtorek 28.01
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb balt.–1 kromka/30g(1)
Bułka pszenna-1szt./55g(1,7)
Masło –15g (7)
Jajko gotowane - 1szt. (3) G
Szynka z indyka - 50g
(1,6,7,9,10)
Pomidor –70g,Sałata
Jabłko pieczone –1szt.
Obiad dieta podstawowa
Krem dyniowy z papryką i pestkami dyni - 250ml (7,9)G
Placki ziemniaczane - 3szt./300g (1,3) S
z sosem myśliwskim –250ml (1,8,9,10) G
Kompot owocowy –200ml G
Poniedziałek 27.01
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb bal.–1 kromki/30g/(1)
Bułka mleczna-1szt/50g (1,3,7)
Masło –15g (7)
Ser homogenizowany -1szt./100g (7)
Powidła –80g
Pomidor –70g,Sałata
Jabłko pieczone- 1szt. Piecz.
Obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Krem z cukinii–250ml (9) G
Schab nadziewany szpinakiem-1pl./100g(3)Piecz.
Ryż brązowy - 100g P
Surówka z czerwonej kapusty -150g
Kompot truskawkowy b/c–200ml G
Piątek 24.01
Śniadanie dieta podstawowa
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb razowy-1 kr/32g(1)
Bułka wieloziarnista–1szt./70g (1,7,11)
Masło –15g (7)
Pasta z jajek ze szczypiorkiem i majonezem - 100g (3,10) G
Ogórek kiszony –70g
Jabłko - 1szt.
Sałata
Obiad dieta wegetariańska
Zupa pomidorowa z ryżem –250g (7,9) G
Gzik z koperkiem- 250g (7)
Ziemniaki gotowane –250g G
Kompot wiśniowy –200ml G
Czwartek 23.01
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Owsianka na mleku-250g(7)G z musem jabłkowym –70g G
Bułka pszenna–1szt./55g (1,7)
Masło –15g (7)
Ser twarogowy kostka-50g (7)
Polędwica sopocka –35g
(1,6,9,10)
Pomidor –70g
Sałata
Obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Zupa jarzynowa –250ml (9) G
Pulpet gotowany z szynki - 90g (1,3)G
Ziemniaki pieczone - 150g Piecz.
Surówka z białej kapusty-150g
Kompot owocowy b/c-200mlG
Środa 22.01
Śniadanie dieta łatwostrawna
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb bal.–1 kromka/30g (1)
Bułka z dynią–1szt./50g(1,7)
Masło –15g (7)
Szynka gotowana –35g (1,6,9,10)
Ser homogenizowany-100g(7)
Pomidor –70g
Sałata
Jabłko pieczone –1szt. Piecz
Obiad dieta łatwostrawna
Rosolnik - 250ml (1,9)G
Schab gotowany- 70gG
w sosie śmietanowym -125ml (1,7)G
Ziemniaki gotowane –250gG
Sałatka z buraków i jabłka –150gG
Kompot z owoców leśnych –200mlG
Wtorek 21.01
Śniadanie dieta podstawowa
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb razowy–1 kr/32g (1)
Bułka grahamka-1szt./50g(1)
Masło –15g (7)
Pasta twarogowa z rzodkiewką –150g (7)
Sałata
Mandarynka- 1szt.
Obiad dieta łatwostrawna
Barszcz zabielany z makaronem –250ml (1,3,7,9)G
Dorsz gotowany - 100g (4) G
w sosie cytrynowym- 125ml (1,7) G
Ziemniaki gotowane –250g G
Brokuły gotowane - 150g G
Kompot truskawkowy-200mlG
Poniedziałek 20.01
Śniadanie dieta podstawowa
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb razowy–1 kr/32g (1)
Bułka pszenna-1szt./55g(1,7)
Masło –15g (7)
Jajko z pieca –1szt. (3) P
Szynka gotowana- 50g (1,6,9,10)
Sałatka z ogórka i rzodkiewki - 150g
Sałata
Obiad dieta podstawowa
Krem z białych warzyw-250ml (7,9) G
Kotlet drobiowy panierowany- 100g (1,3) S
Ziemniaki puree - 250g (7)G
Surówka z białej kapusty -150g
Kompot owocowy –200ml G
Piątek 17.01
Śniadanie dieta podstawowa
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Bułka wieloziarnista-1szt. /70g (1,7,11)
Chleb razowy–1 kr/32g(1)
Masło –15g (7)
Ser twarogowy kostka-50g(7)
Kiełbasa żywiecka –50g (1,6,9,10)
Pomidor –70g
Sałata
Obiad dieta podstawowa
Barszcz zabielany z makaronem-250ml(1,3,7,9)G
Jajko z pieca –2 szt.(3)P
Ziemniaki gotowane –250g G
Surówka z kapusty pekińskiej- 150g
Kompot z czerwonej porzeczki –200ml G
Czwartek 16.01
Śniadanie dieta podstawowa
Zupa ziemniaczana –250g (1,6,9,10)G
Strogonow wieprzowy - 250g (1,7,10) D
Kluski kładzione -150g (1,3)G
Sałatka z buraków i jabłka -150g G
Kompot z czarnej porzeczki –200ml G
Obiad dieta podstawowa
Zupa ziemniaczana –250g (1,6,9,10)G
Strogonow wieprzowy - 250g (1,7,10) D
Kluski kładzione -150g (1,3)G
Sałatka z buraków i jabłka -150g G
Kompot z czarnej porzeczki –200ml G
Środa 15.01
Śniadanie dieta podstawowa
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb razowy–1 kr/32g(1)
Bułka grahamka-1szt/50g(1)
Masło –15g (7)
Ser topiony trójkąty-1szt/18g (7)
Kiełbasa krakowska - 50g (1,6,9,10)
Ogórek kiszony - 70g,
Sałata
Mandarynka –1szt.
Obiad dieta podstawowa
Rosół z makaronem -250ml (1,3,9) G
Udko z kurczaka pieczone - 1szt. w sosie własnym Piecz.
Ziemniaki gotowane –250g G
Surówka z czerwonej kapusty –150g
Kompot z czerwonej porzeczki –200ml G
Wtorek 14.01
Śniadanie dieta podstawowa
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Kaszka manna - 200g(1,7)Gzsosem z czarnej porzeczki - 70gG
Bułka z dynią-1 szt./50g(1,7)
Masło –15g(7)
Polędwica sopocka - 50g(1,6,9,10)
Papryka konserwowa-50g(10)
Sałata
Obiad dieta lekkostrawna
Krem brokułowy-250ml(7)G
Kotlet z soczewicy -100g/1szt.(1,3) S
Ziemniaki gotowane - 250gG
Surówka z selera i brzoskwini ze śmietaną - 150g(7)
Kompot owocowy - 200mlG
Poniedziałek 13.01
Śniadanie dieta podstawowa
Kakao –250ml (7) G
Chleb razowy-1 kr/32g(1)
Bułka pszenna-1szt./55g(1,7)
Masło –15g (7)
Polędwica sopocka –50g (1,6,9,10)
Dżem owocowy- 80g
Papryka -70g
Sałata
Obiad dieta podstawowa
Zupa pomidorowa z ryżem - 250ml (7,9) P
Pieczeń z indyka - 70g Piecz.
w sosie pieczeniowym –125ml (1,7) Piecz.
Kopytka - 250g (1,3) G
Sałatka z buraków i jabłka -150g G
Kompot śliwkowy-200ml G
Piątek 10.01
Śniadanie dieta podstawowa
Kakao -250ml (7)G
Bułka wieloziarnista-1szt./70g (1,7,11)
Chleb razowy - 1 kr/32g (1)
Masło –15g (7)
Pasta curry - 100g (3,7)P
Ogórek kiszony –70g
Sałata
Obiad dieta podstawowa
Zupa jarzynowa z groszkiem –250ml (7,9) G
Dorsz smażony-150g(1,3,4)S
Ziemniaki gotowane -250g G
Surówka z kiszonej kapusty–150g
Kompot z czerwonej porzeczki –200ml G
Czwartek 09.01
Zacierka –250ml (1,3,7)G
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Bułka grahamka –1szt/50g(1)
Masło –15g (7)
Pasztet zapiekany -100g (3,9) Piecz.
Sałatka z ogórka i rzodkiewki - 150g
Sałata
Obiad dieta podstawowa
Zupa pieczarkowa z makaronem-250ml (1,3,7,9)G
Kotlet schabowy panierowany –100g(1,3) S
Ziemniaki gotowane–250gG
Kapusta czerwona gotowana –150g G
Kompot z wieloowocowy –200ml G
Środa 08.01
Śniadanie dieta podstawowa
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb razowy-1 kr/32g(1)
Bułka grahamka-1szt/50g(1)
Masło –15g (7)
Szynka gotowana - 50g (1,6,9,10)
Ser topiony trójkąt –/1szt./18g (7)
Pomidor –70g,Sałata
Jabłko –1szt.
Obiad dieta podstawowa
Rosół z makaronem –250g (1,3,9) G
Kurczak gotowany –180g G
w sosie potrawkowym –125ml (1,3,7)G
Ryż paraboliczny –150g G
Marchewka z groszkiem - 150g (7) G
Kompot śliwkowy –200ml G
Wtorek 07.01
Śniadanie dieta podstawowa
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb razowy–1 kr/32g (1)
Bułka wieloziarnista -1szt./80g (1,7,11)
Masło –15g (7)
Pasta twarogowo-jajeczna - 150g (3,7)G
Pomidor-70g
Sałata
Mandarynka –1szt.
Obiad dieta podstawowa
Zupa ogórkowa-250g(7,9)G
Naleśniki z serkiem kokosowym - 2szt. /300g (1,3,7)S
Z sosem czekoladowym –40g (7) G
Koktajl z owoców leśnych z maślanką - 250ml (7)
Kompot owocowy –200ml G
Śniadanie podstawowe
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Chleb raz.–1 kromka/32g(1)
Bułka wieloziarnista-1szt./70g(1,7,11)
Masło –15g(7)
Pasta twarogowa z koperkiem –150g(7)
Pomidor –70g
Sałata
Obiad podstawowy
Barszcz zabielany z makaronem - 250ml(1,3,7,9)
Jajka z pieca –2szt.(3) P
Ziemniaki gotowane –250gG
Fasolka szparagowa z bułką tartą -150g(1) P
Kompot owocowy - 200mlG
Czwartek 02.01
Śniadanie podstawowe
Kawa z mlekiem-250ml(1,7)G
Owsianka na mleku-250g(7)Gz musem z owoców leśnych-70gG
Bułka grahamka-1szt./50g(1)
Masło –15g(7)
Polędwica sopocka - 50g(1,6,9,10)
Pomidor-70g
Sałata
Obiad podstawowy
Krupnik jęczmienny –250ml(1,9)G
Chili con carne -250gS
Ryż brązowy - 150gG
Kompot z czerwonej porzeczki –200mlG
Więcej informacji na temat żywienia w naszym Szpitalu pod linkiem:
https://www.gpsk.ump.edu.pl/pl/zywienie-pacjentek-42