WTOREK 16.08
Zupa neapolitańska z lanym ciastem – 250ml (1,3,7,9)
Pierogi leniwe z masłem i cukrem-250g/50g (1,3,7)
Koktajl wiśniowy - 200ml (7)
Kompot – 200ml
ŚRODA 17.08
Rosół z makaronem – 250ml (1,3,9)
Kurczak pieczony – 180g
w sosie własnym
Ziemniaki puree - 250g (7)
Marchew z groszkiem gotowana - 150g (7)
Kompot – 200ml
CZWARTEK 18.08
Zupa pieczarkowa z makaronem – 250ml (1,3,7,9)
Kotlet schabowy panierowany - 100g (1,3)
Ziemniaki puree - 250g (7)
Kapusta czerwona gotowana – 150g
Kompot – 200ml
PIĄTEK 19.08
Zupa jarzynowa z groszkiem – 250ml (9)
Ryba smażona – 120g (1,3)
Ziemniaki puree – 250g (7)
Surówka z kwaszonej kapusty - 150g
Kompot – 200ml
SOBOTA 20.08
Zupa wiśniowa z lanym ciastem - 250ml (1,3)
Pulpet gotowany – 90g (3)
w sosie koperkowym (1,7)
Kasza jęczmienna - 250g (1)
Surówka z białej kapusty – 150g
Kompot – 200ml
NIEDZIELA 21.08
Barszcz zabielany z makaronem - 250ml (1,3,7,9)
Zrazy zawijane – 90g (1,6,9,10)
w sosie pieczeniowym (1,7)
Pyzy drożdżowe – 2szt. (1,3,7)
Surówka koperkowa - 150g (3,10)
Kompot – 200ml
PONIEDZIAŁEK 22.08
Zupa pomidorowa z ryżem - 250ml (7,9)
Pieczeń z indyka - 65g
w sosie pieczeniowym (1,7)
Ziemniaki gotowane - 250g
Sałatka z buraków i papryki – 150g
Kompot – 200ml
WTOREK 16.08
Zupa koperkowa z lanym ciastem – 250ml (1,3,9)
Pierogi leniwe z masłem i cukrem-250g/50g (1,3,7)
Koktajl wiśniowy - 200ml (7)
Kompot – 200ml
ŚRODA 17.08
Rosół z makaronem -250ml (1,3,9)
Kurczak gotowany – 180g
w sosie potrawkowym (1,3,7)
Ziemniaki gotowane - 250g
Marchew gotowana – 150g (7)
Kompot – 200ml
CZWARTEK 18.08
Zupa selerowa z lanym ciastem – 250ml (1,3,7,9)
Bitki ze schabu – 65g
w sosie ziołowym (1,7)
Ziemniaki gotowane - 250g
Dynia pieczona – 150g
Kompot – 200ml
PIĄTEK 19.08
Zupa jarzynowa – 250ml (9)
Ryba gotowana – 120g (3)
w sosie cytrynowym (1,7)
Ziemniaki gotowane - 250g
Szpinak puree – 150g (7)
Kompot – 200ml
SOBOTA 20.08
Zupa wiśniowa z lanym ciastem - 250ml (1,3)
Pulpet gotowany – 90g (3)
w sosie koperkowym (1,7)
Ziemniaki gotowane - 250g
Brokuły gotowane – 150g
Kompot – 200ml
NIEDZIELA 21.08
Barszcz zabielany z makaronem - 250ml (1,3,7,9)
Schab gotowany – 65g
w sosie pietruszkowym (1,7)
Pyzy drożdżowe – 2szt. (1,3,7)
Cukinia pieczona – 150g
Kompot – 200ml
PONIEDZIAŁEK 22.08
Zupa pomidorowa z ryżem - 250ml (7,9)
Indyk gotowany - 65g
w sosie śmietanowym (1,7)
Ziemniaki gotowane - 250g
Sałatka z buraków i jabłka – 150g
Kompot – 200ml