OBIAD DIETA PODSTAWOWA
WTOREK 04.02
Zestaw I
Krem z białych warzyw – 250g (7,9)
Kluski kładzione z boczkiem - 350g (1,3,6,7,8,9,10)
Kapusta kwaszona gotowana - 150g
Kompot – 200ml
Zestaw II
Krem z białych warzyw – 250g (7,9)
Kotlet drobiowy panierowany – 100g (1,3)
Ziemniaki gotowane – 250g
Surówka z kapusty pekińskiej - 150g
Kompot – 200ml
Zestaw III
Krem z białych warzyw – 250g (7,9)
Schab nadziewany szpinakiem – 100g
Kasza gryczana z warzywami – 150g
Surówka z kapusty pekińskiej - 150g
Kompot – 200ml
ŚRODA 05.02
Zestaw I
Rosół z makaronem – 250ml (1,3,9)
Udko pieczone - 1porcja
w sosie własnym
Ziemniaki pieczone z pietruszką – 250g
Surówka koperkowa – 150g (3,10)
Kompot – 200ml
Zestaw II
Rosół z makaronem – 250ml (1,3,9)
Udko gotowane – 1 porcja
w sosie cytrynowym - 125ml (1,7)
Ryż paraboliczny – 150g
Marchew gotowana - 150g (7)
Kompot – 200ml
Zestaw III
Rosół z makaronem – 250ml (1,3,9)
Kotlety z brokuł - 1szt./100g (1,3)
Ziemniaki gotowane – 250g
Surówka koperkowa –150g (3,10)
Kompot - 200ml
CZWARTEK 06.02
Zestaw I
Krupnik jęczmienny – 250ml (1,9)
Chili con carne - 250g
Ryż brązowy gotowany - 150g
Kompot – 200ml
Zestaw II
Krupnik jęczmienny – 250ml (1,9)
Naleśniki z serkiem kokosowym z sosem czekoladowym- 2 szt. (1,3,7)
Kompot – 200ml
Zestaw III
Krupnik jęczmienny – 250ml (1,9)
Chili wegetariańskie - 250g
Ryż paraboliczny - 150g
Kompot – 200ml
PIĄTEK 07.02
Zestaw I
Grochówka - 250ml (1,6,9,10)
Jajka z pieca – 2 szt. (3)
Ziemniaki gotowane – 250g
Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą - 150g (1,7)
Kompot – 200ml
Zestaw II
Grochówka - 250ml (1,6,9,10)
Ryż brązowy z mięsem i warzywami - 400g
Surówka z kiszonej kapusty- 150g
Kompot – 200ml
Zestaw III
Grochówka - 250ml (1,6,9,10)
Pierogi leniwe z masłem i cukrem- 250g (1,3,7)
Koktajl truskawkowy (7)
Surówka z marchewki i jabłka – 150g
Kompot – 200ml
SOBOTA 8.02
Zupa jarzynowa z brukselką - 250ml (7,9)
Pulpet gotowany – 90g (1,3)
w sosie pomidorowym - 125ml (1,7)
Makaron penne - 150g (1,3)
Brokuły gotowane – 150g
Kompot - 200ml
NIEDZIELA 9.02
Zupa pomidorowa z makaronem – 250ml (1,3,7,9)
Pieczeń ze schabu – 70g
w sosie pieczeniowym – 125ml (1,7)
Pyzy drożdżowe – 2szt./100g (1,3,7)
Sałatka z buraków i jabłka - 150g
Kompot – 200ml
PONIEDZIAŁEK 10.02
Zestaw I
Krem z soczewicy – 250ml (7,9)
Gyros drobiowy – 100g
Sos jogurtowo-koperkowy – 70ml (7)
Ryż curry z warzywami – 150g
Surówka coleslaw - 150g (3,10)
Kompot – 200ml
Zestaw II
Krem z soczewicy – 250ml (7,9)
Naleśniki ze szpinakiem i serem feta- 2 szt. (1,3,7)
Kompot – 200ml
Zestaw III
Krem z soczewicy – 250ml (7,9)
Sos jogurtowo-koperkowy - 70ml (3,7,10)
Ryż curry z warzywami - 300g
Surówka coleslaw - 150g (3,10)
Kompot – 200ml
OBIAD DIETA ŁATWOSTRAWNA
WTOREK 4.02
Krem z białych warzyw – 250g (7,9)
Schab nadziewany szpinakiem – 100g
w sosie śmietanowym - 125ml (1,7)
Ziemniaki gotowane – 250g
Cukinia pieczona - 150g
Kompot – 200ml
ŚRODA 5.02
Rosół z makaronem – 250ml (1,3,9)
Udko gotowane – 1 porcja
w sosie cytrynowym - 125ml (1,7)
Ziemniaki gotowane – 250g
Marchew gotowana - 150g (7)
Kompot – 200ml
CZWARTEK 6.02
Krem dyniowy – 250ml (7,9)
Sos mięsno - jarzynowy - 250g (1,7,9)
Ryż gotowany - 150g
Kompot – 200ml
PIĄTEK 7.02
Barszcz zabielany z makaronem - 250ml (1,3,7,9)
Jajka z pieca – 2 szt. (3)
w sosie koperkowym - 125ml (1,7)
Ziemniaki gotowane – 250g
Szpinak puree - 150g (7)
Kompot – 200ml
SOBOTA 8.02
Zupa jarzynowa - 250ml (7,9)
Pulpet gotowany – 90g (1,3)
w sosie pomidorowym - 125ml (1,7)
Makaron penne - 150g (1,3)
Brokuły gotowane – 150g
Kompot – 200ml
NIEDZIELA 9.02
Zupa pomidorowa z makaronem – 250ml (1,3,7,9)
Schab gotowany – 70g
w sosie pietruszkowym - 125ml (1,7)
Pyzy drożdżowe – 2szt./100g (1,3,7)
Sałatka z buraków i jabłka – 150g
Kompot – 200ml
PONIEDZIAŁEK 10.02
Zupa ziemniaczana – 250ml (7,9)
Risotto z kurczakiem - 200g (1,7,9)
Ryż gotowany - 150g
Kompot – 200ml